Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2023. Október 16. 09:19, hétfő | PR
Forrás: (x)

Minden, amit a cégalapításról kezdőként tudni kell

Minden, amit a cégalapításról kezdőként tudni kell

Alapoktól a cégig!

A cégalapítás sokak régóta dédelgetett vágya, de ahhoz, hogy az üzleti világba sikeres legyen a belépőnk, ismerni kell az alapítás menetét, azt a folyamatot, aminek eredményeként bátran lehetünk a piac szereplői.

Lépések a papírmunka előtt

Mielőtt eljutnánk a hivatalos okiratok aláírásáig, sok feladat vár ránk. Az üzleti terv az alapja minden sikeres vállalkozásnak. Ebben nem csak a stratégiánkat, céljainkat és terveinket határozhatjuk meg, de szerepel benne a piackutatás eredménye, illetve a pénzügyi terveink is. Fontos, hogy meghatározzuk, pontosan milyen cégformát is képzelünk el. Magyarországon nem csak egy lehetőségünk van, az egyik például egyéni vállalkozó (E.V.), ami kezdők számára a legideálisabb forma, de a korlátolt felelősségű társaság (Kft.), a betéti társaság (bt.) vagy a részvénytársaság (Zrt) szintén megvalósítható.Gondoljuk át, hogy mi illik leginkább az üzleti tevékenységünkhöz és a céljainkhoz.

Ezután meg kell találnunk a vállalkozásunk nevét is. Több változatot is vonultassunk fel, hiszen így mehetünk biztosra. Ellenőrizzük ezeket a neveket online is, ezzel elkerülhetjük, hogy a cégbíróság visszadobja a kérelmünket. Ezután jön a pontosítás, azaz a tevékenységi körünkmeghatározása. Ez fontos, hiszen az alapító okiratban vagy társasági szerződésben, illetve a cégjegyzékben fel kell tüntetni a gazdasági társaság tevékenységeit, amelyeket végez. Ehhez a TEÁOR szám szükséges, amit mi magunk is könnyen ellenőrizhetünk online. A cégalapítási kérelmünket szintén online nyújthatjuk be a cégbíróságnak, a nyilvántartásba vételről pedig értesítést küldenek számunkra. A cégalapítás tehát egy összetett folyamat, ami több apró lépésből áll. Ahhoz viszont, hogy az alapítás után is fennmaradjon a vállalkozásunk, fontos az alapos tervezés.

Címkék: cég, cégalapítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:36, péntek | PR

Hibátlannak minősítették a Jánosik Kft.-t

Minden év májusában teljes körű átvilágítást végez egy erre szakosodott cég a Jánosik és Társai Kft.-nél. Az idei auditon sem találtak hibát a társaság tevékenységének, szinte mindenre kiterjedő, tüzetes átvizsgálásakor .

2024. Május 23. 13:58, csütörtök | PR

K&H: a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni

tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak

2024. Május 21. 15:52, kedd | PR

Esztergom vendéglátó egységei: Így készülj fel a nyári turista rohamra

Esztergom, Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, amely a Duna partján fekszik és gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

2024. Május 20. 12:58, hétfő | PR

Mitől van lumbágóm?

Aki kelt már ki az ágyból derékfájdalommal, az tudja, nagyon nehéz végig csinálni egyetlen napot is egy ilyen kellemetlenséggel. Hosszútávon pedig már komolyan megtudja keseríteni az ember életét az állandósuló fájdalom.