Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Június 03. 11:31, kedd | Életmód
Forrás: Bethesda Kózház Alapítványa

Minden napot Gyermeknappá kell varázsolnunk!

Minden napot Gyermeknappá kell varázsolnunk!

Ebben az évben a gyermekek kapják a legszebb ajándékot a Bethesda Kórházban: széleskörű társadalmi összefogás indult a Kórházban működő Országos Gyermekégési Centrum melletti 10 fős Anyaotthon megvalósításáért.

Az a cél, hogy a vidékről érkező szülők, édesanyák gyermekük kórházi tartózkodási és a rehabilitációs ideje alatt folyamatosan a kis betegek mellett maradhassanak. Az érdeklődés azt mutatja, hogy nemcsak a budapesti gyermekintézményben lenne erre igény, hanem hazánk számos más gyermekkórházában is örömmel vennék, ha a szülők számára szálláshelyet tudnának kínálni. Saját példáján keresztül ennek az országos jelentőségű feladatnak ad pozitív és követendő, s egyben követhető példát a Bethesda Kórház és Alapítványa.

Nem szabad elfelednünk, hogy az édesanya a gyógyító team része, a gyermek támogató lelki társa. Valójában nem luxus, hanem a legelemibb szükséglet, hogy az édesanya a gyermek mellette legyen különösen, ha hosszabb kórházi gyógykezelés alatt áll.” – hívja fel figyelmünket Kováts Adél, Kossuth díjas színművésznő, a jótékonysági akció nagykövete, gyakorló édesanyaként.

A Bethesda Kórház szakemberei hazánkban a gyermekek égési sérülését követő testi és lelki rehabilitációban is úttörő szerepet vállaltak. Egy holland példát követve egyedülálló, komplex utógondozást folytatnak, amelyhez hasonlóra Magyarországon a felnőtt égési rehabilitációs ellátásban nincsen példa.

A rehabilitáció nem gyerekjáték… Rohanó világunkban kevesen gondolnak arra, hogy nem a kórházban töltött idő a leghosszabb és a legnehezebb időszak a gyermek életében. A súlyosan égett gyermekek rehabilitációja, az utógondozás akár évekig is eltart – akár egészen a felnőtté válásig. Még kevesebben mérik fel, hogy a rehabilitációnak nem csupán szépészeti problémákra kell megoldást adnia. Sok esetben a gyermek felnőtt élete, mozgásképessége a tét, s emellett még lelkileg is irányítani kell a felépülés folyamatát. A szülők jelenléte, együttműködése a sikerhez nélkülözhetetlen – viszont ez a szülőktől időt, türelmet követel, és sok esetben többszöri kórházi tartózkodást.

Minden napot Gyermeknappá kell varázsolnunk!

A téma iránti odafigyelést azok a kedves és kisebb akciók teremtik meg, mint a gyereknapi játékajándékozás egy kórházi ambulancián; a kis betegek mosolygó arca; vásárlói promócióval egybekötött adománygyűjtés bejelentése az alapítvány javára; a kórházi felépülésről, az égési sérült gyermek rehabilitációjáról és a legbelső érzéseiről beszélő édesanya és fia története.

A Bethesda Gyermekkórház Hivatalos Alapítványa és az SCA Hygiene Product Kft. ez évi közös együttműködésének részeként az SCA – a SPAR áruházlánccal közösen új adománygyűjtő akcióba kezdett. Akik 2014. május 22. és szeptember 9. között Zewa Kids terméket vásárolnak valamely Interspar áruházban, egyben 50 Ft-ot adományoznak a Bethesda Kórház Alapítványnak az Anyaotthon létrehozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.