Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2019. Május 22. 00:19, szerda | PR

Minden szőnyeg varázsszőnyeg

Minden szőnyeg varázsszőnyeg

Lehet, hogy a címben foglalt kijelentés kicsit túlzónak tűnik, de igazából tény: egy szőnyeg teljesen átvarázsolja az otthonunk belsejét, és sokkal szebbé, valamint komfortosabbá tudja azt tenni. Hogy hogyan?

Az egyik legősibb tárgyunk

Nem tűnik túl hangsúlyosnak, hiszen a lábunk alatt van, de nagyon sokat hozzáad a belső térhez ez a kárpit. Érdemes pár szabállyal tisztában lenni ahhoz, hogy a maximumot ki tudjuk hozni a szőnyegből.

Télen kiváltja a padlófűtést

Ez a berendezési tárgy elengedhetetlen ahhoz, hogy a hidegebb hónapokban kellemesen érezzük magunkat odabent. A láb melegen tartása nagy trükkje a komfortérzet javításának télen, így egy puha szőnyeg észrevétlenül csodát tesz a szobában.
Ha meleg színben választjuk, és árnyalatban összehangoljuk a többi kárpittal, textillel, akkor a hőérzetünk sokkal jobb lesz. Finnországban az országút menti kávézókban, ahová télen mínusz húsz fokban térnek be a vendégek, meleg fagylaltszínű takarók, párnák vannak, nem véletlenül: otthonossá és meleggé teszik ezek az elemek a belső teret.
A lakástextileket - ha van elég tároló helyünk - akár cserélhetjük is tavasszal és ősszel.

Öltözteti a helységet

Nem ez az egyetlen dolog, amit a szőnyeg tud. A tér tagolásában is szokták használni, főleg a többfunkciós helyiségekben. Az amerikai konyhás otthonokban a konyhát és étkezőt el tudjuk ezzel az elemmel választani a szoba résztől. Ha megfigyeljük, szőnyeg nélkül valahogy befejezetlennek, kevésbé barátságosnak tűnik minden lakóhelyiség.

A szőnyeget stílusban, színben, anyagban érdemes az adott szoba berendezéséhez illeszteni; persze az is fontos, hogy méretben megfelelő legyen.
Kényes, világos színű darabot értelemszerűen oda tegyünk a lakásban, ahol vigyázni tudunk rá - egy fehér szőnyeg például nem való a gyerekszobába.
A szőnyeg formájával, hosszanti vagy keresztben való elhelyezésével optikailag javíthatunk is a belső téren: például egy rombusz alakú szőnyeg egy hosszúkás szobát kicsit ‘kerekebbé’ tesz.

Ahol cipővel járunk, oda kell a strapabírás

Mivel nem mindig nézünk a lábunk elé, érdemes a biztonságra is gondolni. A lépcsőházba, előszobába olyan portaszító szőnyeget érdemes beszerezni, amely egybefüggő, így nem botlunk, csúszunk el benne.
Vannak strapabíró futószőnyegek, amelyek a legnagyobb forgalmat is bírják a folyosókon. Sőt, ma már vízálló szőnyegekkel tehetjük komfortosabbá a fürdőszobánkat.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 18:09, hétfő | PR

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Ha te is utálod a szúnyogok hegedülését hallgatni és reggel a csípések helyét vakarni, itt az ideje, hogy feltedd a rovarhálót az ablakra! De ha nincs kialakított sín, akkor hogyan? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

2020. Július 02. 09:00, csütörtök | PR

Az autófóliázás nemcsak tuning, hanem védelem is az autónak

Az UV-sugárzás, a nyári meleg, a kőfelverődések, az illetéktelen tekintetek mind olyan probléma, amire megoldást kínál a professzionális autófóliázás. És ha nem lenne elég, akkor még jobban is fog kinézni tőle az autónk.

2020. Június 20. 10:20, szombat | PR

Van akinek ízlik, és van, aki még nem próbálta!

Az Otthon íze tovább bővül

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.