Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 27. 10:02, péntek | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter - fotó: police.hu

Minden tizedik balesetet ittas vezetés okoz

Minden tizedik balesetet ittas vezetés okoz

Az autóbalesetek tíz százaléka ittas vezetés miatt történik a megyében. Sokaknál még mindig rutin, hogy egy-egy pohár alkohol nem számít. A rendőrség ezért a hétvégén ismét fokozott ellenőrzést tart az utakon.

Csütörtökön évértékelő állománygyűlést tartott a megyei rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, melyen az elmúlt év tapasztalatai mellett az idei célokat is meghatározták az egyenruhások. Az egyik legfontosabb feladat a balesetek számának további csökkentése, valamint annak tudatosítása, hogy a közlekedés egy többszereplős tudomány. A Közlekedésrendészeti Osztály vezetője kifejtette, a balesetei okok között az ittas vezetés az első, minden tizedik eset ugyanis emiatt történik. Kovács Zoltán alezredes hozzátette, emellett a gyorshajtás – mind a relatív és tényleges – és az elsőbbségadás elmulasztási áll a leggyakoribb baleseti okok közt.

A rendőrség éppen ezért a hétvégén újabb fokozott közúti ellenőrzést tart a megye útjain. A járművezetők így a megszokottnál több egyenruhásra és igazoltatásra számíthatnak. A rendőrök a sebességmérők és alkoholszondák bevetése mellett a passzív biztonsági eszközök használatát is ellenőrzik.

Az akció célja egyrészt a balesetek számának további csökkentése, másrészt pedig a közlekedési morál javítása. Ez utóbbi a rendőrség szerint ráadásul nemcsak az autósokra, motorosokra, busz és kamionsofőrökre fér rá, hanem a gyalogosokra és kerékpárosokra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT