Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Január 26. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: ITE

Mire érdemes odafigyelni, ha télen megyünk uszodába?

Mire érdemes odafigyelni, ha télen megyünk uszodába?

Az igazi úszókat – vagy csak kikapcsolódni vágyókat – kicsit sem rémiszti vissza a hideg évszak, ha csobbanásról van szó.

Bár az uszodák forgalma télen valamivel csökken, az biztos, hogy ilyenkor is rengetegen fordulnak meg ott nap, mint nap. Úgy, mint a fürdőszezonban, ekkor is él az uszodai etikett, kiegészítve egy kis elővigyázatossággal – ha nem ügyelünk az egészségünkre, bizony komoly következményei is lehetnek a figyelmetlenségnek. Saját tapasztalataink alapján összegyűjtöttünk néhány tippet a télen is gondtalan lubickoláshoz, olvass tovább!

- Spórolj már a belépőn! Magától értetődő, hogy télen a legtöbben nem a szabadban eltöltött fürdőzésre gondolunk elsőként – nézz utána, hogy milyen kedvezmények vannak a hideg évszakban a környékeden a fedett strandokon! Néhány uszoda ilyenkor kedvezményt biztosít, hiszen főszezonon kívül vagyunk, gyakran nem teljes jegyárral dolgoznak ilyenkor ezek a létesítmények.

- Nem ugyanaz az alapcsomag, mint nyáron! Aki nyári rutinos fürdőzőnek számít, hajlamos lehet néhány fontos dolgot otthon felejteni télen. Legyen nálad mindig minimum két-három törölköző, természetesen strandpapucs és tiszta alsónemű, illetve a jó öreg hajszárító (ha az uszodában esetleg nem elérhető), no meg fésű. A váltás fürdőruhát se hagyd otthon! Igaz, hogy szezonon kívül nem olyan nagy a választék az üzletekben, ezért érdemes lehet szétnézni valamely fürdőruha webáruház kínálatában – nem kizárt, hogy gyönyörű, egyedi darabokhoz juthatunk ilyenkor télen, akár áron alul is!

- Télen is kötelező a tisztasági tusolás, mielőtt csobbansz! Ezt nem csak a nyári fokozott izzadás miatt tették kötelezővé a strandokon: egy-egy fürdőzés alkalmával akár 6-8 gramm elhalt bőr is landolhat minden fürdőző után a vízben, a kósza hajszálakról és egyéb szennyeződésekről már nem is beszélve – legközelebb már te sem sumákolod el a tusolást, ugye?

- Fürdőköpeny! Számos helyen nem számít bérelhető alapkelléknek a fürdőköpeny, azonban nagyon is fontos kellék lehet, ha átkívánkozol egyik medencéből a másikba. A felhevült test fokozottan ki van téve az alacsonyabb hőmérséklet veszélyeinek ilyenkor, és hát valljuk be, télen senkinek nem hiányzik egy legyengült immunrendszer.

- Ne feledkezz meg a szépségápolásról sem! A téli csípős időre való tekintettel nem árt a kiázott arcbőrre némi zsíros hidratálókrém és ajakbalzsam – fiúknak is! Ugyanígy a hajadat sem szabad elhanyagolnod – nem elég az egyszerű szárítás, a sampon és a balzsam használata megóvja a kiázott hajszálakat a hirtelen hőmérséklet-ingadozástól.

- Várj egy kicsit, amíg elhagyod az uszoda területét! Miután kijöttél a vízből, hajat mostál és tusoltál, nagyon fontos, hogy ne indulj el azonnal kifelé! Ha van rá lehetőséged, igyál meg egy kávét vagy üdítőt a büfében, hogy szervezeted számára ne legyen olyan váratlan a forró, párás levegőről való váltás a hideg, szeles, akár havas időre! Így lesz egy kis ideje lehűlni a testednek, és a pórusaid is összehúzódnak egy kicsit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban