Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2023. Február 15. 14:37, szerda | PR
Forrás: (x)

Mire figyelj, amikor sportruházatot választasz?

Mire figyelj, amikor sportruházatot választasz?

Kezdő, amatőr sportolók eleinte jó eséllyel kivesznek a szekrényből egy pamutpólót, egy melegítő nadrágot, és már indulnak is mozogni.

Legtöbben azonban gyorsan rájönnek, hogy ez nem a legkényelmesebb és nem ideális. Ilyenkor jön képbe a sportruházat kérdése: nem véletlen, hogy aktív mozgáshoz speciális öltözéket ajánlanak. Jobb lehet a teljesítmény, kényelmesebben érezheted magad mozgás közben, ha ideális az öltözéked. De vajon hogyan érdemes sportruházatot választani?

Az adott sporthoz válassz!

Ha megnézed a sportruházat kínálatot, azt láthatod, hogy sok esetben mozgásformák szerint vannak csoportosítva a ruhák. Találhatsz ruhákat futáshoz vagy fitneszhez, kosárlabdához, és így tovább. Olyan öltözéket érdemes választanod, ami az általad preferált mozgásformához passzol, hiszen ezeket kimondottan annak támogatására tervezték.

Milyen legyen a ruha anyaga?

Régóta élő tévhit, hogy a sportoláshoz a pamut a leginkább ideális ruhaanyag. Ez azonban nem feltétlenül igaz. A pamutot gyorsan átizzadjuk, azonban nem tudja elvezetni a nedvességet. Sokkal jobb alternatívát jelentenek a poliészter sportruházati termékek, amik már úgy lettek kialakítva, hogy a nedvességet hatékonyan vezessék el. Így komfortosabban érezheted magad, nem fog rádtapadni a ruha a saját verejtéked miatt.

Ne legyen túl bő a viseleted!

Az is egy logikusnak tűnő, népszerű tévhit, hogy a bő ruhákban lehet akadálytalanul mozogni, ezért a sporthoz használt ruháknak bőnek kell lenniük. Ez nem igaz, sőt, olykor kifejezetten hátrány, ha túl nagy rajtad a ruha.

Az ideális sportviselet testhezálló, de nagyon rugalmas anyagból készül, ami nem akadályoz a mozgásban, de nem is lifeg rajtad irányíthatatlanul. Így minden mozdulatod akadálytalan, de a ruha gyűrődése, önálló mozgása sem zavar.

Figyelj a minőségre!

Nagyon különböző minőségű sportruházattal találkozhatsz. Csak a legszínvonalasabb márkák termékei biztosítanak mindent, ami szükséges ahhoz, ahogy valóban a lehető legjobbat hozd ki magadból sportolás közben. Az Under Armour kínálatában például kiválóan szabott, minőségi anyagból készült sportruházattal találkozhatsz, ami amellett, hogy ideális viseletet biztosít a testmozgáshoz, sokáig lehet hasznodra, ugyanis nagyon strapabíró.

Címkék: divat, ruha, Sport, sportruházat

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 18. 10:42, csütörtök | PR

Hogyan rendezd be otthoni irodád a hatékony munkavégzés jegyében?

A pandémia óta rendkívüli mértékkel megnőtt a home office-ban dolgozók száma.