Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 15. 14:37, szerda | PR
Forrás: (x)

Mire figyelj, amikor sportruházatot választasz?

Mire figyelj, amikor sportruházatot választasz?

Kezdő, amatőr sportolók eleinte jó eséllyel kivesznek a szekrényből egy pamutpólót, egy melegítő nadrágot, és már indulnak is mozogni.

Legtöbben azonban gyorsan rájönnek, hogy ez nem a legkényelmesebb és nem ideális. Ilyenkor jön képbe a sportruházat kérdése: nem véletlen, hogy aktív mozgáshoz speciális öltözéket ajánlanak. Jobb lehet a teljesítmény, kényelmesebben érezheted magad mozgás közben, ha ideális az öltözéked. De vajon hogyan érdemes sportruházatot választani?

Az adott sporthoz válassz!

Ha megnézed a sportruházat kínálatot, azt láthatod, hogy sok esetben mozgásformák szerint vannak csoportosítva a ruhák. Találhatsz ruhákat futáshoz vagy fitneszhez, kosárlabdához, és így tovább. Olyan öltözéket érdemes választanod, ami az általad preferált mozgásformához passzol, hiszen ezeket kimondottan annak támogatására tervezték.

Milyen legyen a ruha anyaga?

Régóta élő tévhit, hogy a sportoláshoz a pamut a leginkább ideális ruhaanyag. Ez azonban nem feltétlenül igaz. A pamutot gyorsan átizzadjuk, azonban nem tudja elvezetni a nedvességet. Sokkal jobb alternatívát jelentenek a poliészter sportruházati termékek, amik már úgy lettek kialakítva, hogy a nedvességet hatékonyan vezessék el. Így komfortosabban érezheted magad, nem fog rádtapadni a ruha a saját verejtéked miatt.

Ne legyen túl bő a viseleted!

Az is egy logikusnak tűnő, népszerű tévhit, hogy a bő ruhákban lehet akadálytalanul mozogni, ezért a sporthoz használt ruháknak bőnek kell lenniük. Ez nem igaz, sőt, olykor kifejezetten hátrány, ha túl nagy rajtad a ruha.

Az ideális sportviselet testhezálló, de nagyon rugalmas anyagból készül, ami nem akadályoz a mozgásban, de nem is lifeg rajtad irányíthatatlanul. Így minden mozdulatod akadálytalan, de a ruha gyűrődése, önálló mozgása sem zavar.

Figyelj a minőségre!

Nagyon különböző minőségű sportruházattal találkozhatsz. Csak a legszínvonalasabb márkák termékei biztosítanak mindent, ami szükséges ahhoz, ahogy valóban a lehető legjobbat hozd ki magadból sportolás közben. Az Under Armour kínálatában például kiválóan szabott, minőségi anyagból készült sportruházattal találkozhatsz, ami amellett, hogy ideális viseletet biztosít a testmozgáshoz, sokáig lehet hasznodra, ugyanis nagyon strapabíró.

Címkék: divat, ruha, Sport, sportruházat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.