Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 27. 10:43, csütörtök | Helyi
Forrás: (x)

Mire jók a Mckenzie gyógytorna gyakorlatok?

Mire jók a Mckenzie gyógytorna gyakorlatok?

A stresszes mindennapok nem csak a rossz kedvünkben mutatkozhatnak meg, de a testünk is jelezhet nekünk, hogy lassítani kellene.

Egyre gyakoribb jelenségnek tekinthető az, hogy mozgásszervi panaszok kínozzák az embereket. A nyak-, a hát-, a váll-, a derék-, és az ízületi fájdalmak is egyaránt jelentkezhetnek akkor is, ha sokat idegeskedünk, hiszen ilyenkor gyakran helytelen testtartást veszünk fel. Ezen felül az ülőmunkát végzőknél is egyre többen tapasztalják azt, hogy itt is, ott is fáj nekik a nap végén. Nem kell azonban feltétlen a munkahelyig menni, hiszen otthonunkban is elég lehet egy rossz, vagy hirtelen mozdulat, és már fájhat a derekunk! Amikor izomfájdalom kínozza az embert, bármint megtenne, hogy panaszai gyorsan enyhüljenek, ám az orvos felkeresését mégis hajlamosak halogatni. Pedig elég lehet a gyógytorna is arra, hogy a tünetek ne csak enyhüljenek, de el is tűnjenek!

Milyen módszert érdemes kipróbálni, ha gerinc és végtagizületekkel kapcsolatos kínok gyötrik az embert? Ha hiszik, ha nem, több fájdalom forrását is lehet kezelni a Mckenzie terápiával. Ez a fizioterápiás eljárás direkt az ilyen jellegű panaszok kezelésére lett kitalálva. A módszer teljes neve MDT – Mechanikai Diagnózis és Terápia, melyet még az 1980-as években fejlesztett ki Robin McKenzie. A sok pozitív tapasztalatnak hála nagyon gyorsan elterjedt szerte a világban, és segített rengeteg embernek, hogy fájdalmaik végre enyhüljenek. Sérv és porckorong kopás okozta gerincproblémák kezelésére is kimondottan alkalmas lehet ez a terápia. A különböző manuális fogások mellett az is rendkívül fontos, hogy a páciensek partnerként együttműködjenek a terapeutával, hiszen csak így lehet elérni a kívánt hatást. Mikor rátalálunk a megfelelő gyógytornára, általában az szokta a legnagyobb gondot okozni a betegeknek, hogy nagyon nehezen, és csak nagysokára tudnak bekerülni egy jó szakemberhez. Mi most ebben is a segítségükre leszünk, hiszen egy olyan gyógyközpontot mutatunk önöknek, ahova rövid időn belül is be tudnak majd jutni, ráadásul a legjobb szakemberekhez!

Ehhez nem is kell mást tenniük, mint a fenti linkre kattintaniuk, és már is egy olyan gyógytornákkal foglalkozó oldalra jutnak, ahol számos terápiával segítenek a mozgásszervi panaszokon. A bejelentkezés rendkívül egyszerű, hiszen miután megtalálták az önöknek leginkább szimpatikus terapeutát, azonnal tudnak neki online jelezni, hogy időpontot kérjenek. Egy alapos állapotfelmérés után pedig eltudják dönteni, hogy a McKenzie terápia lesz-e majd a legalkalmasabb a panaszuk megszüntetésére vagy egy másik kezelést fognak javasolni. Ne éljenek együtt a fájdalommal, adjanak egy esélyt a gyógytornának!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT