Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 07. 08:22, vasárnap | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Miről döntött a testület? Beszámoló a november 4-i rendkívüli ülésről

Miről döntött a testület? Beszámoló a november 4-i rendkívüli ülésről

November 4-én rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület, melynek elején
egy perces néma főhajtással emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatairól a forradalom leverésének emléknapján.

A megemlékezést követően a képviselők egyhangúlag elfogadták a meghívóban szereplő napirendet.

A nyílt ülés első napirendi pontjában a képviselő-testület úgy döntött, hogy felhatalmazza a polgármestert, hogy a Táncsics Mihály utca 6. szám alatti társasház közgyűlésén szavazzon úgy, hogy a társasház 2009. júniusában kelt alapító okiratát és Szervezeti és Működési Szabályzatát helyezzék hatályon kívül, és helyettük alkossanak újat. A módosítás azért vált szükségessé, mert időközben az ingatlanon épült szálloda megkapta a használatbavételi engedélyt. Az új okirat szerint a telek közös tulajdonban áll, de a kert kizárólagos használatára a szálloda mindenkori tulajdonosa jogosult. A döntés értelmében a társasházi közgyűlésen elfogadni kívánt alapító okiratban rendezik az új közös tulajdoni hányadokat, és beépítésre kerülnek a költségviselésről szóló rendelkezések is.

A következő napirendben egy nyertes turisztikai pályázattal kapcsolatban határozott a testület. Az Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyert a „Szent István tér turisztikai célú fejlesztése és Tourinform Pont létesítése az esztergomi Várhegyen” című pályázat keretében. A pályázaton belül a Tourinform Ponthoz iroda konténer beszerzése vált szükségessé, amely a Prímás Pince előtti parkolóba kerül. Az „Esztergomi Turisztikai Nonprofit” Korlátolt Felelősségű Társaság a Magyar Turisztikai Ügynökség országos Tourinform hálózatához való csatlakozásával vállalta egy Tourinform Pont működtetését.

Ennek a feladatnak eleget téve nyitna meg az iroda konténerben a turisztikai információ szolgáltatást végző Tourinform Pont. A Képviselő-testület a Turisztikai Kft.-vel az iroda konténer és belső felszerelései, valamint tartozékai térítésmentes bérletére és üzemeltetésére szóló szerződés megkötéséről döntött.

A harmadik napirendben Esztergom Város településszerkezeti tervének és a Város Helyi Építési Szabályzatának módosításáról szavazott a testület.

Az Önkormányzat 2016-ban fogadta el a város ún. Struktúratervét. A tervben az egyik fő gyalogos útvonal a Rákóczi tér – Simor János (piac) utca tengely volt. A döntést követően 2017. év végére elkészült a sétálóutca teljes szakaszára (Rákóczi tér - Simor János utca - Ady Endre utca - Baross Gábor utca - Vasútállomás) vonatkozó arculatterv.

A közös vasúti- és buszpályaudvar (IMCS) kialakításának köszönhetően az egykori buszvégállomás elköltözésével elengedhetetlenné vált a Simor János utca érintett szakaszának rendezése: az egykori autóbuszpályaudvar telkének és környezetének új funkcióval való megtöltése, hasznosítása, a Simor János utca – mint gyalogos- és kerékpáros tengely – szerepének forgalomvonzó létesítmény idetelepítésével való erősítése, a környező ingatlanok megközelítését biztosító járműforgalom, valamint a célforgalom lehetőségének biztosítása mellett.

A gyalogos és kerékpáros tengely mentén tervezett gyorsétterem telepítésével összefüggő beruházás érdekében, a fejlesztés megvalósítása céljából a Képviselő-testület a Rákóczi tér - Simor János utca - Ady Endre utca - Baross Gábor utca – Vasútállomás érintett területe által lefedett területet kiemelt fejlesztési területté nyilvánította.

A gyorsétterem telepítésével összefüggő beruházással kapcsolatban a Testület támogatja Esztergom Város településszerkezeti tervének és a Város Helyi Építési Szabályzatának módosítását, a szükséges településrendezési eljárás megindítását és annak a vonatkozó előírások szerinti lefolytatását. A gyorsétterem telepítésével összefüggő beruházással kapcsolatban Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete hozzájárult a településrendezési eljáráshoz szükséges tervdokumentáció elkészítésére vonatkozó településrendezési szerződés megkötéséhez.

Ezután zárt ülésen a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben az egészségügyi feladatellátás helyettesítéssel történő biztosításáról tárgyaltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT