Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2012. Május 11. 14:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Mit kell tudni a csontráktól?

Mit kell tudni a csontráktól?

Az Amerikai Rákkutató Intézet előrejelzése szerint idén majdnem háromezer új csontrákos esetet fognak diagnosztizálni, amelyeknek mintegy fele halálos kimenetelű lesz - számol be a Fox News.

A csontráknak három különböző típusa van: osteosarcoma, Ewing szarkóma és chondrosarcoma. Az osteosarcoma általában a fiatalokat sújtja, s a csontszövetekből indul ki, gyakran a térden és a felkaron jelenik meg.

Az Ewing szarkóma szintén inkább a fiatalokat érinti, a karokat, a lábakat, a gerincet és a medencét támadja meg. A chondrosarcoma elsősorban az idősebb és porckárosodásban szenvedőeket sújtja.

A csontrák főbb tünetei a fájdalom, a duzzanat és esetenként bőrpír az érintett területen. Gyermekkorban a kezelés és a gyógyulási esélyek is nagyon jók.

OrientPress HírügynökségEzek érdekelhetnek még

2021. Március 07. 18:16, vasárnap | Belföld

Az üzletek online továbbra is nyitva tarthatnak

A járvány óriási hullámban tört Európára, így Magyarországra is, ezért kell zárni, de az üzletek online továbbra is nyitva tarthatnak, az interneten mindent meg lehet vásárolni

2021. Március 07. 17:08, vasárnap | Belföld

M1: jól haladnak az oltással

Országszerte jól haladnak az oltások beadásával - ez derült ki az M1 csatorna vasárnap délelőtti helyszíni tudósításaiból.

2021. Március 07. 16:01, vasárnap | Belföld

Több mint 980 ezer embert már beoltottak Magyarországon

Több mint 980 ezer embert már beoltottak Magyarországon - közölte vasárnap a koronavirus.gov.hu.

2021. Március 07. 15:08, vasárnap | Belföld

Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő azután, hogy ismét több napon keresztül volt magas a légszennyezettség a szálló por miatt.