Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 10. 10:25, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft.

Modern minibölcsőde létesült Tokodon

Modern minibölcsőde létesült Tokodon

Összesen 19 millió forintos támogatásból az óvodai helyiségek átcsoportosításával, és új helyiségek kialakításával egy korszerű intézmény segíti a gyermekek elhelyezését Tokodon.

A Széchenyi 2020 program keretében 19 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Tokodon új minibölcsőde létesült – az óvodai helyiségek átcsoportosításával, és új helyiségek kialakításával egy korszerű intézmény segíti a gyermekek elhelyezését a településen.

Tokod önkormányzata új minibölcsőde kialakítására pályázott és nyert támogatást „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című felhíváson. A fejlesztés segítségével a településen működő 5 csoportos, 125 fős óvoda helyiségeit átcsoportosították, a gazdasági szárnyhoz közvetlenül kapcsolódva egy meglévő foglalkoztató helyiség igénybevételével pedig egy korszerű, akadálymentes, 7 férőhelyes minibölcsődét létesítettek. A bölcsőde működéséhez szükséges tálalókonyhát az óvoda konyhája biztosítja, a tejkonyha számára pedig az óvodai konyha mellett külön helyiséget alakítottak ki.

A projektben a bölcsőde fűtését a meglévő fűtési rendszerről biztosították, amit korszerű, apríték tüzelésű biomassza kazán lát el hőenergiával. A könyvtár épületen tetejére szerelt napkollektorokkal segítenek rá a bölcsőde melegvíz ellátására. A projekt keretén belül a csoportszoba berendezésére, egy udvari homokozó, gyermekjátékok és az étkeztetéshez szükséges eszközök beszerzésére is sor került. A 19 millió forint európai uniós támogatás segítségével a 21. századi követelményeknek és elvárásoknak megfelelő minibölcsőde létesült Tokodon, amely segíti az édesanyák munkába állását, és növeli a település népességmegtartó erejét is.

Fotó: illusztráció

Címkék: bölcsőde, tokod

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.