Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Május 21. 17:43, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Módosult a fúrt kutak bejelentésének határideje!

Módosult a fúrt kutak bejelentésének határideje!

Ismét meghosszabbította a fúrt kutak bejelentésének december 31-ig tartó türelmi idejét az Országgyűlés. A parlament a minap szavazta meg a bírságmentes engedélyezésére vonatkozó határidő módosítását.

Mentesül a vízgazdálkodási bírság alól, aki 2020. december 31-ig kérelmezi az engedély nélkül, vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízi létesítményt. A türelmi idő meghosszabbítása a házi vízigényt kielégítő és a mezőgazdasági öntözési célú fúrt kutakra egyaránt vonatkozik – szólt a 2018-as, első meghosszabbítás után a törvény.

A keddi ülésén a parlament pedig nagy többséggel ismét haladékot szavazott meg a kutak fennmaradási engedélyének a beszerezéséhez.

A szabályozás szerint Magyarországon valamennyi kutat engedélyeztetni kell, ezt azonban az új törvénymódosításnak köszönhetően 2023. december 31-ig kell kérelmezi.

Vagyis 2020 vége helyett 3 évvel kitolódik a határidő, addig lehet a kutak tulajdonosainak bírság nélkül azokat bejelenteni.Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 11:09, kedd | Helyi

Vonatgázolás történt az esztergomi vonalon

Elgázolt egy embert az Esztergom-Budapest vonalon hétfőn kora este az egyik vonat Solymár és Pilisvörösvár között – közölte a MÁV közösségi oldalán.

2020. Szeptember 29. 07:28, kedd | Helyi

Több utcában lesz áramszünet!

Az E.ON folytatja szolgáltatásainak minősége és a biztonságos ellátása érdekében korszerűsítését.

2020. Szeptember 29. 07:23, kedd | Helyi

Nem volt jogsija az ittas motorosnak

Előállították a 48 éves férfit, aki ellen eljárás indult.

2020. Szeptember 29. 07:13, kedd | Helyi

Ökoturisztikai látogatóközpont épült Lábatlanon

Lábatlanon 290 millió forintos beruházással elkészült a település és környéke ipartörténetét és természeti értékeit bemutató ökoturisztikai látogatóközpont - közölte az önkormányzat az MTI-vel.