Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Március 07. 09:15, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Módszeresen ráállnak a piás autósokra Esztergom térségében is

Módszeresen ráállnak a piás autósokra Esztergom térségében is

Csökkent a személyi sérüléses és az ittasan okozott balesetek száma Komárom-Esztergom megyében az elmúlt két hónapban, az előző év hasonló időszakához viszonyítva. A rendőrök ezzel együtt újra bevetik a finn-módszert.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, Sólyáné Farkas Friderika alezredes hétfőn tartott sajtótájékoztatót Tatabányán, a Szanatórium úti objektumban.

Az osztályvezető ismertette a 2017-es január-február baleseti helyzetét, tapasztalatait. Az elmúlt két hónapban, 2016 hasonló időszakához viszonyítva a megye területén 31 százalékkal csökkent a személyi sérüléses, 33 százalékkal az ittasan okozott balesetek száma.

Az alezredes kiemelte a bekövetkezett balesetek okait. A sebesség helytelen megválasztását, a követési távolság és az elsőbbségi szabályok be nem tartását hangsúlyozta.

Sólyáné Farkas Friderika alezredes balesetmegelőzési tanácsokkal is szolgált, valamint felhívta a figyelmet, arra hogy a szabályszegések visszaszorítása és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a jövőben folytatódnak Komárom-Esztergom megye útjain a rendőri ellenőrzések. Kiemelte a „Finn” módszeres alkoholszondás ellenőrzéseket és az M1-es autópályán a kivezetéses műszeres sebességellenőrzéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.