Városlista
2022. augusztus 7, vasárnap - Ibolya

Hírek

2013. Március 31. 08:20, vasárnap | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Most az olvadás okozhat gondot - ároktakarítás

Most az olvadás okozhat gondot - ároktakarítás

A rengeteg csapaték miatt jelentős vízfolyások alakulhatnak ki az árkokban, melyek karbantartása a lakosság és az önkormányzatok feladata, minderre a katasztrófavédelem hívta fel a figyelmet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint felmelegedés várható március utolsó hétvégéjétől kezdve. A felmelegedés az elmúlt héten leesett hó olvadásával jár, melynek következtében ismét aktuálissá vált a belterületi vízelvezető rendszerek karbantartása.

Oda kell figyelni az árkok állapotára, hiszen a hó olvadásával a benne található kőzúzalék, sár és kosz az elvezető rendszerbe kerül és az összes hó elolvadásával, az esőzések idején komoly problémákat okozhat. A kirendeltségek munkatársai már megkezdték a vízelvezetők ellenőrzését, de igazi eredmény eléréséhez szükség van az önkormányzatok és a lakók öngondoskodására, az ingatlanok előtti árkok rendszeres karbantartására” – nyilatkozta Stolczenberger Klára, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.