Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2017. Május 10. 17:17, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Mozdulj rá – családi egészség- és sportnap Leányváron

Mozdulj rá – családi egészség- és sportnap Leányváron

Borbás Marcsi, Alma Együttes, színes programok – a LENA Leányvári Nagycsaládosok Egyesülete idén már 15. alkalommal, május 20-án, szombaton rendezi meg a „Mozdulj rá!” családi egészség- és sportnapot Leányváron.

A rendezvény keretében orvosokat, egészségügyi tanácsadókat, a vérellátó állomást, illetve egészségügyi dolgozókat invitálnak meg a szervezők, hogy teljes napjukat önkéntes munkával arra áldozzák, hogy a leányvári és a környékbeli érdeklődők testi és lelki épségét megvizsgálják, probléma esetén tanáccsal lássák el. Az egész nap zajló, mindenki számára ingyenes orvosi vizsgálatok és az egészségügyi szűrések mellett a gyerekeknek és a tiniknek szórakoztató és sportprogramokat szerveznek, és a szervezők remélik, hogy ez a színes kavalkád minden korosztály számára annyira emlékezetes marad, hogy éppen csak véget ér, már alig várják a következő évit.

A tervezett egészségügyi szűrések, vizsgálatok: hallás, látás, UH és nőgyógyászati vizsgálatok, artériás érvizsgálat, hőtérképes EKG vizsgálat, természetgyógyászati tanácsadás, véradás, valamint állapotfelmérés a gyerekeknek (gerinc vizsgálat, súly, magasság és vérnyomásmérés) és felnőtteknek (vércukorszint, vérnyomás, testzsírtömeg és koleszterinszint mérés.)

A falu kőszínpadját sátorral várja az érdeklődőket, ahol 10 órától az Alma együttes ad műsort, 14 órától Borbás Marcsi tart könyvbemutatót és író-olvasó találkozót, valamint este fél 9-től a dél-amerikai zenét játszó Los Andinos együttes fogja elvarázsolni a közönséget.

A kisebbeket trambulinnal, óriáscsúszdával és KRESZ tanodával várják, míg a nagyobbaknak élőcsocsót és mászófalat állítanak fel a szervezők. Ezeken kívül, többek között, lesz arc- és hennafestés, lehet logikai feladványokon gondolkodni, bogarakkal ismerkedni, íjászkodni, korongozni, valamint nagyon finom és egészséges sajtokat, joghurtokat, szörpöket, mézet és csokikat kóstolni.

A rendezvény helyszíne a leányvári Farkas János Művelődési Ház, valamint a mellette levő salakos sportpálya, a játszótér és az orvosi rendelő.

Pár szó egyesületről: a LENA Egyesület 2002-ben alakult meg. Tagcsaládjai száma 65, melyek leányvári, pilisjászfalui, táti és dorogi családokból tevődnek össze. Tevékenysége sokrétű: foglakozik adománygyűjtéssel és adományosztással, játékok és ruhák „újraelosztásával”, kézműves műhelyek lebonyolításával, valamint életre hívta a közös, falubelieknek tartott templomi betlehemi műsort is „Karácsonyvárás” néven. Tóth Ágnes, a LENA Egyesület elnöke szerint talán nem is sorolta fel az egyesület minden egyes tevékenységét, hiszen rendezvényeiknek van egy minden évben ismétlődő része, míg a másik rész évről évre változik. Ami biztosan változatlan, az a minden év májusában megrendezendő „Mozdulj rá!” családi egészség- és sportnap, melyet először az elfoglalt szülőknek találtak ki - hogy az éves, rendszeres orvosi vizsgálataikat helyben végeztethessék el -, de a nyugdíjasok és a rászorulók is örömmel fogadták az ötletet.

Az Egyesületünk életéről a www.lena.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 18:26, csütörtök | Helyi

Szenior örömtánc Esztergomban is

Az Alzheimer Világnap és Világhónap rendezvényeihez kapcsolódva örömtáncoltak a szép korú hölgyek és urak ma délután a Széchenyi téren.

2021. Szeptember 23. 13:56, csütörtök | Helyi

Elbontották az Erzsébet parki fitnesz eszközöket

A tegnapi napon már több kép jelent meg a közösségi oldalakon arról, hogy az Erzsébet parkban körbe ásták a hét évvel ezelőtt telepített fitnesz eszközöket.

2021. Szeptember 23. 09:50, csütörtök | Helyi

Virtuális séta a Kerek-tónál

A közelgő Magyar Halak Napja miatt érdekes lehet körülnézni a Kerektavi Természetházban, vagy madártávlatból rápillantani a rendezvény helyszínéül szolgáló tópartra és környékére.

2021. Szeptember 23. 07:57, csütörtök | Helyi

Negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány

Munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekhez negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány bruttó 254 millió forintért - ismertette Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.