Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2017. December 04. 07:46, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Mozgalmas téli sportnap a Montágh iskolában

Mozgalmas téli sportnap a Montágh iskolában

Mozgalmas téli sportnapot rendezett december másodikán a Montágh DSE a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola Szakiskola és Készségfejlesztő Szakiskola.

A sporteseményen az iskola 176 tanulója és tanárai vettek részt, valamint Szabó Ferenc, a Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetsége elnöke.
December 2-án az intézmény hivatalos munkanap áthelyezéssel élt, és ezen a napon tartotta a Montágh Téli Sportnapot. Az előző években már hagyományos júniusi Montágh napot követően a Téli Sportnapot is szeretnék a szervezők hagyománnyá tenni.

A rendezvényt Esztergom önkormányzata, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetsége is támogatta. Támogatásukkal a nap valamennyi résztvevője csokoládét és üdítőt kapott. A legjobbak pedig érem díjazásban és jutalom csokiban részesültek.

Reggelizést követően 9 órakor a felső tagozatosok és a foglalkoztató osztályok játékos sorversenyen vettek részt. Mivel valamennyi induló kis korától gyakorolta a Kapkodd a lábad játékait is, így nem okozott gondot a feladatok végrehajtása. A foglalkozást Szabados Ágnes vezette.

Ezzel egy időben a szakiskolások három asztalon asztaliteniszeztek, illetve az emeleti zsibongóban csocsó mérkőzést vívtak Székely Árpád irányítása mellett. Az asztaliteniszt Alekszandr Alekszandrov, Karaba István és Schiller-Kertész Tamás vezette.

A legkisebbek és a zenés mozgásokat kedvelők a 8. osztályban zenés táncfoglalkozáson vettek részt Bodrogai Mária vezetésével.

10 órától a legkisebbek játékos tornán mozogtak a tornateremben Szegő Hedvig vezetésével.

11 órától került sor az osztályok közötti tűzharc versenyre melynek vezetője Schiller-Kertész Tamás volt. A nap folyamán Zsoldos Krisztina és Bodrogai Tibor fényképezett.

„Valamennyi gyermek és felnőtt egybehangzó véleménye, hogy a program jól sikerült, és reményeink szerint a következő tanévben megismételhetjük” – hangsúlyozta összefoglalója végén Schiller-Kertész Judit, Montágh DSE elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 18:26, csütörtök | Helyi

Szenior örömtánc Esztergomban is

Az Alzheimer Világnap és Világhónap rendezvényeihez kapcsolódva örömtáncoltak a szép korú hölgyek és urak ma délután a Széchenyi téren.

2021. Szeptember 23. 13:56, csütörtök | Helyi

Elbontották az Erzsébet parki fitnesz eszközöket

A tegnapi napon már több kép jelent meg a közösségi oldalakon arról, hogy az Erzsébet parkban körbe ásták a hét évvel ezelőtt telepített fitnesz eszközöket.

2021. Szeptember 23. 09:50, csütörtök | Helyi

Virtuális séta a Kerek-tónál

A közelgő Magyar Halak Napja miatt érdekes lehet körülnézni a Kerektavi Természetházban, vagy madártávlatból rápillantani a rendezvény helyszínéül szolgáló tópartra és környékére.

2021. Szeptember 23. 07:57, csütörtök | Helyi

Negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány

Munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekhez negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány bruttó 254 millió forintért - ismertette Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.