Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Január 14. 07:57, hétfő | Helyi
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Munkában 300 hókotró

Munkában 300 hókotró

A teljes Dunántúl valamint Pest és Bács-Kiskun megyében is havazik, Lenti és Szentendre környékén pedig intenzíven esik a hó. A közútkezelő közel 300 munkagéppel dolgozik az utak hóeltakarításán és síkosságmentesítésén.

A főutak burkolata a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatos munkavégzése ellenére a reggel óta tartó havazás miatt a Dunántúl középső és déli területein hókásás, latyakos, Vasvár, Lenti, Marcali és Dunaújváros térségében havas. A mellékutakon az egész Dunántúlon havas a burkolat, a Nyírségben pedig letaposott havas. Az ország többi területén a kiszórt só hatására nedves az utak burkolata.

Országszerte fagypont alatti a hőmérséklet, a Dunántúlon néhány helyen párás a levegő így ezeken a területeken csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen csaknem 300 munkagépe és több mint 600 munkatársa dolgozik jelenleg is az utak síkosságmenesítésén és a hóeltakarításán. Ugyanakkor a télies útviszonyokra való tekintettel a társaság arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel vezessenek és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT