Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2016. Február 22. 08:44, hétfő | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Munkaerő-felmérés a megyében

Munkaerő-felmérés a megyében

Munkaerő-felméréshez adatgyűjtés végez a Központi Statisztikai Hivatal Komárom-Esztergom megyében is.

A munkaerő-felmérés célja a foglalkoztatottság és a munkanélküliség folyamatos megfigyelése, ezek jellemzőinek feltérképezése. A felmérés a munkaerő-piaci helyzet mélyreható megismerését szolgálja, mint például azt, hogy hányan dolgoznak a gazdasági élet különböző területein, általában mennyi időt töltenek munkavégzéssel, hányan keresnek, de nem találnak munkát, hányan szeretnének még dolgozni, és erre képzettségük, családi kötöttségeik alapján milyen esélyük van. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre csak közvetlenül a lakossághoz fordulva kaphatunk választ.

Az adatfelvételben való részvétel önkéntes, de a valós kép bemutatásához nagyon fontos, hogy a háztartások minden típusa megjelenjen a statisztikai adatokban.

A háztartásokat véletlen mintavétel útján választják ki az ország különböző településein, ez biztosítja, hogy az adatok jól reprezentálják a teljes lakosságot. Országos szinten körülbelül 36 ezer háztartást keresünk fel negyedévente, Komárom-Esztergom megyében 1200-at. Egy felkért háztartást hat egymást követő negyedévben keresi meg összeírók, de a második alkalomtól kezdődően telefonos válaszadásra is van lehetőség.

Az adatfelvétel minden fázisában szigorúan ügyel a hivatal a személyes adatok védelmére, az adatfeldolgozás után kizárólag összesítve, beazonosításra alkalmatlan módon jelenteti meg az eredményeket.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal által alapított STATEK Kft. igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

„Kérjük, amennyiben összeírónk éppen Önt keresi fel a fenti adatgyűjtés céljából, legyen segítségünkre, válaszoljon kérdőíveinkre, hogy megbízható, pontos adatokat tudjon a KSH a felhasználók részére biztosítani” – emelte ki a Központi Statisztikai Hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.