Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Február 22. 08:44, hétfő | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Munkaerő-felmérés a megyében

Munkaerő-felmérés a megyében

Munkaerő-felméréshez adatgyűjtés végez a Központi Statisztikai Hivatal Komárom-Esztergom megyében is.

A munkaerő-felmérés célja a foglalkoztatottság és a munkanélküliség folyamatos megfigyelése, ezek jellemzőinek feltérképezése. A felmérés a munkaerő-piaci helyzet mélyreható megismerését szolgálja, mint például azt, hogy hányan dolgoznak a gazdasági élet különböző területein, általában mennyi időt töltenek munkavégzéssel, hányan keresnek, de nem találnak munkát, hányan szeretnének még dolgozni, és erre képzettségük, családi kötöttségeik alapján milyen esélyük van. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre csak közvetlenül a lakossághoz fordulva kaphatunk választ.

Az adatfelvételben való részvétel önkéntes, de a valós kép bemutatásához nagyon fontos, hogy a háztartások minden típusa megjelenjen a statisztikai adatokban.

A háztartásokat véletlen mintavétel útján választják ki az ország különböző településein, ez biztosítja, hogy az adatok jól reprezentálják a teljes lakosságot. Országos szinten körülbelül 36 ezer háztartást keresünk fel negyedévente, Komárom-Esztergom megyében 1200-at. Egy felkért háztartást hat egymást követő negyedévben keresi meg összeírók, de a második alkalomtól kezdődően telefonos válaszadásra is van lehetőség.

Az adatfelvétel minden fázisában szigorúan ügyel a hivatal a személyes adatok védelmére, az adatfeldolgozás után kizárólag összesítve, beazonosításra alkalmatlan módon jelenteti meg az eredményeket.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal által alapított STATEK Kft. igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

„Kérjük, amennyiben összeírónk éppen Önt keresi fel a fenti adatgyűjtés céljából, legyen segítségünkre, válaszoljon kérdőíveinkre, hogy megbízható, pontos adatokat tudjon a KSH a felhasználók részére biztosítani” – emelte ki a Központi Statisztikai Hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.