Városlista
2020. október 1, csütörtök - Malvin

Hírek

2019. Október 09. 07:38, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Műszaki felsőoktatási képzés indulhat Esztergomban

Műszaki felsőoktatási képzés indulhat Esztergomban

Az oktatás és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra fejlesztést is érinti az "Esztergom, a Dunakanyar fővárosa" elnevezésű fejlesztési terv.

A felsőoktatás nívót ad egy városnak, éppen ezért a Magyar Katolikus Egyházzal, a kormánnyal és az ipari park szereplőivel együttműködve dolgozna azon Hernádi Ádám polgármesterré választása esetén, hogy elindulhasson egy műszaki képzés Esztergomban – fejtette ki a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje közösségi oldalán az "Esztergom, a Dunakanyar fővárosa" elnevezésű fejlesztési tervének újabb bemutatójában.

Hozzátette, hogy mivel Esztergom a hit és tudás városa, ezért vállalja, hogy az önkormányzat minden évben felújít egy iskolát és egy óvodát.

Az oktatás terén pedig emellett célja, hogy az iskolákkal együttműködve az önkormányzat támogatásával elinduljon egy internetes zaklatásra és internetes adatvédelemre vonatkozó képzés az esztergomi gyerekek számára – hangsúlyozta.Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 01. 09:51, csütörtök | Helyi

Meghosszabbították az ellenőrzéseket a határokon

Egy hónapig még biztosan csak ellenőrzés után, maximum 24 órára léphetjük át a határt Esztergomnál és Letkésen is, anélkül, hogy karanténba kelljen vonulni.

2020. Október 01. 08:33, csütörtök | Helyi

Ma 85 másodperc az, ami régen 3 napig tartott - Ilyen az evolúció a Suzukinál

Folyamatos fejlődés elérhető közelségben. Az idén 100 éves Suzuki Csoport egyetlen európai gyáregysége a Magyar Suzuki Zrt. Esztergomban.

2020. Október 01. 08:01, csütörtök | Helyi

Sorház gyulladt ki Tokodaltárón, egy idős ember ki kellett menteni

Hatlakásos sorház első lakásának egy helysége égett Tokodaltárón szerdán hajnalban.

2020. Október 01. 07:56, csütörtök | Helyi

A home office előnyei

A Magyarországon is jelen lévő multicégek előszeretettel csábították magukhoz a legjobbakat azzal, hogy bizonyos időnként az otthoni munkavégzés lehetőségét kínálták.