Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2020. December 18. 08:32, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nagy bajba került baglyot mentettek a Kis-Duna sétányon

Nagy bajba került baglyot mentettek a Kis-Duna sétányon

A dömösi Márton Vlad András madármentő, a BirdMania - Madárpark és Vadmadár-mentőközpont vezetője tette közzé közösségi oldalán a mentésről a hírt és fotókat.

Mint kifejtette Esztergomba kértek segítséget a minap az egyik Kis-Duna sétányon található házhoz. Egy bagoly ugyanis a tetőről, egy drótba akadva lógott. Az állat megmentésére a tűzoltók és a madármentő is a helyszínre érkezett és együtt sikerült megmenteni a madarat.

Márton Vlad András elárulta, hogy a tűzoltók lezárták az utat, majd egy létra segítségével a tűzoltók kiszabadítták a macskabaglyot.

Ezután a kertvárosi rendelőjében Széles Dóra doktornő megröntgenezte a sérült lábat.

„Bár semmije nem tört el, elég ramaty állapotban van. Erős 12-20 órát lógott fejjel lefelé, a beszorult lábfej teljesen jégcsap hideg volt, amikor kiszabadítottuk, és nem reagált semmilyen ingerre. Ami bizakodásra ad okot, hogy egy fél órája volt a kezemben, és már meleg a lábfej, a keringés úgy tűnik, helyreállt, és mintha mozgatta is volna picit a karmait. A bagoly egyelőre marad itt, nálunk, azaz a Fióka- és madármentés dömösi természetvédelmi mentőhelyén, a BirdMania Madárparkban. Ha minden jól alakul vele, akkor pár hét múlva, szabad lehet” – tette hozzá Márton Vlad András.

A madármentő teljes posztja ITT, amiben néhány dologra felhívja a figyelmet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.