Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 24. 05:49, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Nagy siker volt a Múzeumok Éjszakája Esztergomban

Nagy siker volt a Múzeumok Éjszakája Esztergomban

A változékony idő ellenére sokan keltek útra június 22-én este, a Múzeumok Éjszakáján Esztergomban is.

Összesen 11 különböző állomáson keresztül vitte az érdeklődőket a kisvonat Esztergomban, valamint egy állomásra Párkányba is, a városi múzeumban.

A hivatalos megnyitó a vár lovagtermében zajlott le, ahol Bánhidy László alpolgármester többek között arról beszélt köszöntőjében, hogy a nemzeti önbecsülés a tárgyi emlékeken, illetve azok bemutatásán keresztül is hitelesen jeleníthető meg, melyet a Múzeumok Éjszakája program a gyerekek és fiatalok felé is hatékonyan képes megadni – számolt be Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán.

A „Múzéj” becenevű országos eseménysorozat, melynek gazdája az Emberi Erőforrások Minisztériuma, idén a tizenhetedik ilyen alkalmon a digitalizáció, interaktivitás és az utazás szavak köré csoportosította a programok zömét, és tették ezt az eseménysorban résztvevő intézmények.

Esztergomban és Párkányban is minden helyszínen a családok, a gyerekek, a fiatalok figyelmét nagy mértékben lekötni képes játékok, foglalkozások, műsorok éjfél utánig tartó sorozatával várták az érdeklődőket. Koncertek, kamara színdarabok, filmvetítések, kézműves foglalkozások, régi szakmák bemutatói, kincskereső játékok, gyerekeknek és fiataloknak szóló speciális tárlatvezetések, a digitális technikával felvonultatott virtuális tárlatbemutatók változatos és főként ötletes kínálata volt a múzeumok, kiállítóhelyek június 22-i, esti, éjszakai programja – tette hozzá a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT