Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 02. 17:27, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nagy sikerrel zárult az esztergomi Mozgásban az erő sportnap! – FOTÓGALÉRIA

Nagy sikerrel zárult az esztergomi Mozgásban az erő sportnap! – FOTÓGALÉRIA

A Mozgásban az erő - Esztergomi futás- és sportnapon több ezer érdeklődő mellett több mint 100 futó is részt vett.

A Mozgásban az erő esztergomi rendezvényén megjelent sportoló példaképek és sport szakemberek az érdeklődőknek az egészséges életvezetéshez szükséges tanácsokat is biztosítottak. A program lehetőséget adott a látogatóknak, hogy megismerkedjenek különféle szabadidősportokkal és azok egészségre gyakorolt hatásaival. A gyermekek és a felnőttek testközelből megismerkedhettek a vívással, a labdás sportágakkal, az aikidóval, az evezéssel vagy éppen a jógával. A Honvédelmi Sportszövetség pedig, egy ügyességi pályával várta a közönséget. A Katasztrófavédelem szakemberei tűzmegelőzési ismeretek és gyakorlatok bemutatójával várta a Rugby pályára ellátogatókat.

A kiállítók között volt ezen kívül például a Magyar Autóklub, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Rendőrség is. A Magyar Vöröskereszt véradást szervezett, ahol rekordszámú 72 fő adott vért.

A megnyitón köszöntőt mondott Dr. Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium, parlamenti államtitkára, Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke, Bánhidy László Esztergom város alpolgármestere, Dr. Nébald György a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke, Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

A futóversenyen résztvevők, illetve a legjobban tejesítők külön díjazásban is részesültek: A legjobb helyezést elérő futók több kategóriában kupával, érmekkel, futócipő vásárlási utalvánnyal, okosórával és MRS ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak! Sőt, minden befutó finisher érmet és vizet kapott. A legidősebb és a legfiatalabb versenyzőt kupával és pólóval, valamint ajándékcsomaggal jutalmazták a szervezők. A projekt keretében a Magyar Rendészeti Sportszövetség célja, hogy az eseményeken kipróbált sportágak és mozgásformák a résztvevők mindennapi életének részévé váljanak.

(GALÉRIA ITT és lent)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.