Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 14. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: facebook/SzentkiralyiAlexandra

Nagyjából minden családhoz megérkezett az adóvisszatérítés

Nagyjából minden családhoz megérkezett az adóvisszatérítés

Mostanra már nagyjából minden családhoz megérkezett az adóvisszatérítés; a kormány több mint 600 milliárd forintot fizetett ki a gyermeket nevelő szülőknek

- mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében hétfőn. Kiemelte: ezt a hatalmas összeget a gazdasági növekedés, a gazdaság jó teljesítménye termelte ki.

A kormány a sok egyéb családtámogatás mellett ezzel is szeretné kifejezni megbecsülését a munka mellett gyermeket nevelő szülőknek - jegyezte meg.

"Szeretnénk, hogy évről évre előrébb tudjanak lépni a családok, és egyre több pénz maradjon náluk" - húzta alá.

Családi adóvisszatérítésre még soha nem volt példa Magyarországon; ez egyszerre egy nagy adócsökkentés és családtámogatás is - így fogalmazott.

A kormányszóvivő végül arról is beszélt, hogy április 3-án lesznek a választások Magyarországon. Mint mondta, dönteni kell arról, hogy milyen országban szeretnénk élni, olyan országban, ahol nő a gazdaság és ebből a gyermekes családok is egyre jobban részesülnek, vagy ismét a Gyurcsány-korszakban, amikor gazdaságilag tönkretették az országot és elvették a családtámogatásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.