Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 09. 14:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Nagyobb teret enged az EU a repülőgépeken az elektronikus eszközök használatának

Nagyobb teret enged az EU a repülőgépeken az elektronikus eszközök használatának

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) hétfőn módosította a hordozható elektronikus eszközök (PED) fedélzeti használatáról szóló iránymutatását. Ennek értelmében az okostelefonokat, táblagépeket és e-könyvolvasókat jelátvitel nélküli üzemmódban az utazás teljes időtartama alatt bekapcsolva lehet tartani, a gurulást, a felszállást és a leszállást is beleértve.

Eddig guruláskor, felszálláskor és landoláskor minden személyes használatú elektronikus eszközt teljesen ki kellett kapcsolni.
Siim Kallas közlekedéspolitikai EU-biztos felkérte az EASA-t, hogy gyorsítsa fel a jelátviteli üzemmódban működtetett elektronikus eszközök fedélzeti használatának biztonsági felülvizsgálatát. Brüsszel azt szeretné, ha 2014 elején új iránymutatást lehetne közzétenni e vonatkozásban is.
"Az általam kért felülvizsgálat elvei egyértelműek. Ha az említett használat nem biztonságos, akkor nem lehet megengedni, ha igen, akkor a szabályszerű használatnak nincs akadálya" - mondta Kallas, aki szerint megfelelő időt kell hagyni annak megvizsgálására, hogyan lehet a fedélzeten tartózkodva a hálózathoz csatlakozni.
A hálózathoz való csatlakozásra egyelőre csak a kifejezetten erre a célra szolgáló rendszerrel ellátott légi járműveken - és ott is csak utazómagasságban - van lehetőség. Ilyenkor az utas nem a földi hálózathoz, hanem a biztonsági szempontból hitelesített fedélzeti rendszerhez csatlakozik. Jelenleg csak kevés ilyen felszereltségű légi jármű van, de számuk a következő években várhatóan növekedni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: