Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 31. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: facebook.com/Romanek Etelka

Nagyszabású fejlesztés indul az esztergomi egyetemen

Nagyszabású fejlesztés indul az esztergomi egyetemen

Új felsőoktatási fejlesztési és a kutatási projektet indult Esztergomban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen környékbeli cégekkel együttműködve.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának esztergomi tudásközpontjában a Széchenyi 2020 program több száz milliós támogatásának köszönhetően új laboratóriumi tereket alakítanak ki, korszerű mikroszkóp- és minta-előkészítő parkot hoznak létre. Ezzel párhuzamosan pedig akadálymentes doktoranduszi munkahelyeket teremtenek – minderről Romanek Etelka számolt be közösségi oldalán.

A polgármester kifejtette: a minisztériumi támogatás további célja, hogy olyan beruházások és beszerzések valósuljanak meg, melyek révén nemzetközi együttműködésekkel megerősített kutatási munkák indulhatnak meg az esztergomi egyetemen.

Emellett több tudományos, nemzetközi konferenciának is otthont ad majd Esztergom.

A Pázmány Péter Egyetem kiemelt figyelmet fordít a hallgatók, doktorjelöltek, predoktorok tehetséggondozására, oktatási és kutatási tevékenységük eredményesebbé tételére és az utánpótlásra. Ez utóbbi feladatra további pályázati forrás áll az egyetem rendelkezésére, mely pályázat a középiskolás korosztály, a műszaki-természettudományos pályák, így a bionika, a gyógyítás és az egészségmegőrzés iránti érdeklődésének felkeltését kívánja erősíteni – tette hozzá.


A Pázmány Péter Katolikus Egyetem 1998-ben alapított Információs és Technológiai és Bionikai Karán információtechnológiát és élettudományokat egyedülállóan ötvöző kutatási, oktatási és technológiai központ, ahol a jövő tudományterületeinek és iparágainak mérnökeit képzik. Ezen a karon úgynevezett mély, multidiszciplináris alapképzést, információtechnikai és bionikai elméleti képzést, szaktárgyi képzést és készségszintű ismereteket adó gyakorlati képzést nyújtanak a hallgatóknak. A karon az adott szakterületeken vezető magyar laboratóriumokkal, bionikai ipar vezető vállalataival és kutatócsoportokkal, valamint néhány kiemelkedő európai és amerikai kutatóegyetem tudományos és technológiai központjával együttműködésben dolgoznak, tanulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT