Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2016. Június 16. 13:07, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Napirenden: nyári napközi, kedvezményes gyermekétkeztetés és Pala-csúszda

Napirenden: nyári napközi, kedvezményes gyermekétkeztetés és Pala-csúszda

Rendkívüli testületi ülés keretében döntött az önkormányzat a nyári gyermekfelügyelet és gyermekétkeztetés biztosításáról, valamint a Palatinus tavi vízi csúszda felújítására

és bővítésére kiírt közbeszerzési eljárás fedezetének módosításáról.

Az ülésről Juhász István, Stámusz Andra, Sasvári Viktor Erős Gábor képviselők hiányoztak, Romanek Etelka polgármester egyéb elfoglaltsága miatt az ülést Bánhidy László alpolgármester vezette.

A képviselő-testület mindössze két napirendet tárgyalt. Elsőként a nyári gyermekfelügyelet és gyermekétkeztetés került napirendre. A város önkormányzata idén is lehetőséget biztosít a gyermekek nyári elhelyezésére, elsősorban azokak a családoknak nyújtva segítséget, ahol mindkét szülő dolgozik, és a gyermek elhelyezését más módon nem tudják megoldani az iskolai szünet alatt. A nyári napközi ellátás nyolc turnusban, június 20-a és augusztus 12-e között, különböző tematikák mellett lesz megszervezve. A nyári napközi keretén belül kedvezményes étkeztetést is biztosít az önkormányzat, a rászorulók esetében részben vagy egészben átvállalva az étkeztetés költségeit. A pontos turnusokról és a jelentkezés módjáról az oktatási intézmények adtak tájékoztatást.

Második napirendi pontként a képviselők a Palatinus tó vízi csúszdájára szánt fedezethez szükséges átcsoportosításról döntött. Az idei költségvetésben bruttó 31 750 000 forint lett elkülönítve erre a célra, a munkálatok költségei azonban jelentősen meghaladják ezt az összeget, így a beruházási tartalékból további 22 491 700 forintot csoportosított át a testület.Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 12:26, szerda | Helyi

Letartóztatásban marad a nő, aki halálra késelte férjét

Már nem először késelt, korábban a fiát sebesítette meg súlyosan az asszony. Többször is mellkason szúrta.

2021. Január 20. 08:50, szerda | Helyi

Bíróság előtt felelhet a testvére adatait bediktáló férfi

Hamis vád vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki a testvére adatait diktálta be rendőri ellenőrzés közben, ezért szabályszegés miatt a testvére kapott bírságot.

2021. Január 20. 08:46, szerda | Helyi

Eltiltották, mégis volán mögé ült

A dorogi járőrök kedden délelőtt Sárisápon a Fő úton megállítottak egy kocsival közlekedő bajóti férfit.

2021. Január 19. 20:09, kedd | Helyi

Durva látványt nyújtanak a táti úti baleset autói – FOTÓK

Egy előzés miatt történt a baleset.