Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Május 17. 11:25, kedd | Helyi
Forrás: Lenger

Napkollektorokkal továbbfejlődött az esztergomi evezősök csónakháza

Napkollektorokkal továbbfejlődött az esztergomi evezősök csónakháza

Napkollektoros fejlesztések valósultak meg az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének Prímás-szigeti csónakházában a kiemelt sportágak létesítményfejlesztési programja keretében.

A fejlesztés tavaly első lépcsőként a használati melegvíz-ellátását biztosító öt kollektor és ahhoz tartozó melegvíz-tároló illetve automatika kiépítésével kezdődött. A második ütem, melynek átadására május 10-én került sor, további öt napkollektor beépítésével, és az eddigi szilárd tüzelésű fűtésrendszerbe való bekötésével, a létesítmény fűtésének korszerűsítését is megvalósította.

„A fejlesztés a két rendszer összekapcsolásával nemcsak korszerűsítést és költségmegtakarítást jelent az evezősök számára, hanem a létesítmény biztonságosabb, komfortosabb működtetésén túl jelentős környezeti szennyezés csökkentést is eredményez. A fejlesztés 5 és fél millió forint pályázati forrásból, saját erő felhasználása nélkül valósulhatott meg, az Emberi Erőforrás Minisztériumának támogatásával” – fejtette ki Mármarosi Győző ügyvezető elnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.