Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. December 13. 08:39, kedd | Belföld
Forrás: Ügyészség

Ne félj, nem fog fájni - mondta, majd mellkason szúrta barátját a sümegi férfi

Ne félj, nem fog fájni - mondta, majd mellkason szúrta barátját a sümegi férfi

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 36 éves férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt, italozásuk során, mellkason szúrta a barátját Sümegen.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett között évek óta tartó baráti kapcsolat volt, és rendszeresen együtt italoztak a helyi kocsmában.

A sértett 2021. december 24-én kora este felkereste a lakásán a vádlottat, majd mindketten a sértetthez mentek, a nagyszobában együtt italoztak, közben zenét hallgattak, beszélgettek.

Este tíz óra körül már mindkét férfi ittas volt, amikor a vádlott előbb kiment a fürdőszobába, majd a visszafelé a konyhaasztalról felvett egy 13 centiméter pengehosszúságú kést, és azzal a szobába érve, minden előzetes ok nélkül mellkason szúrta a sértettet, akinek mindössze annyit mondott, hogy „Ne félj, nem fog fájni!”. A sértett a szúrás erejétől a mögötte lévő ágyra esett, majd eszméletét vesztette.

Az elkövető ezt követően, anélkül, hogy a barátjának segítséget nyújtott volna, távozott a lakásból.

Miután a sértett magához tért, telefonon a testvérét próbálta hívni, aki azonban nem fogadta a hívást. Mivel állapota rosszabbodott, éjjel két óra körül egy videót küldött magáról a fivérének, kísérő üzenetben pedig azt is közölte, hogy megkéselték. A testvér ezeket az üzeneteket már észlelte, értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik az életveszélyes állapotban lévő sértettet kórházba szállították. A férfi életét végül a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerése esetén a Veszprémi Törvényszék kilenc év börtönbüntetésre és kilenc év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség annak megállapítását is indítványozta, hogy bűnössége esetén a vádlott a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra.

Címkék: késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott