Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 01. 08:02, péntek | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Ne lobbanjon lángra a ház! - ilyenkor több a lakástűz

Ne lobbanjon lángra a ház! - ilyenkor több a lakástűz

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a napokban. Az ember ilyenkor kimegy a temetőbe gyertyát gyújt, koszorút visz. Egyre többen vannak azonban, akik otthon is mécseseket gyújtanak.

A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis nem kellő körültekintéssel használják a gyertyákat és a mécseseket.

A tűzesetek kiváltó oka legtöbb esetben a gyúlékony anyag közelében felejtett gyertya, mécses. A lángok könnyen átterjedhetnek a különböző textíliákra, függönyökre, asztalterítőkre, onnan pedig a lakás többi részére.

El tudjuk kerülni ezeket a tüzeket, ha körültekintően választjuk meg a gyertyák helyét. Minden esetben használjuk éghetetlen anyagból készült alátétet, stabil helyre állítsuk a mécseseket, gyertyákat, ahol nem dőlhetnek fel, nem eshetnek le. Ezekkel az egyszerű szabályokkal megakadályozhatjuk a tűz keletkezését.

Nem elég azonban otthon körültekintőnek lenni. A temetőkben is legalább ennyire szem előtt kell tartani a biztonságot, hiszen ősz vége felé egyre több a száraz levél, az ünnepek alatt nagyobb mennyiségben keletkezik növényi hulladék, melyet egy rosszul letett gyertya vagy mécses, egy el nem oltott gyufa pillanatok alatt lángra lobbanthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.