Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 14. 09:38, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Négy esztergomi kick-boxos is a vb-n osztja a pofonokat

Négy esztergomi kick-boxos is a vb-n osztja a pofonokat

Négy harcos is képviseli Esztergomot a válogatottban: Baráth Albert Károly, Magyar Szabolcs, Kajtár Bence és Vígváry Viktor is részt vesz a szeptember 15-től 23-ig zajló Utánpótlás Kick-Box Világbajnokságon Jesoloban.

A közelgő dátum azt is jelenti, hogy versenyzőink lassan a június vége óta tartó kemény felkészülés végéhez érkeznek. A nyár eleji alapozó időszakot követően a srácok egy 10 napos edzőtáborban vettek részt Balatonbogláron, ahol mintegy 80 kick-boxos edzett együtt, napi három alkalommal. A Balaton parti összetartás az állóképesség további fejlesztését, valamit a taktikai-technikai tudás magasabb szintre emelését tűzte ki célul, ezek mellett sok küzdelmi edzés is helyet kapott a táborban.

Ezt követően fiataljaink itt Esztergomban, az Egyesület berkein belül folytatták tovább a megkezdett munkát Olasz Attila edző keze alatt. Néhány hetet követően újabb edzőtábor várt a fiúkra, ezúttal Vépre vezetett az útjuk, ahol a Magyar Kick-Box Szövetség által rendezett edzőtáborban vettek részt, itt már együtt készült a komplett ringes, illetve a light-contact és kick-light válogatott. Ezúttal már a végső formába hozás volt a cél a versenyzőknél, amely kiválóan sikerült. A tábort követő napon rendezték Szombathelyen a Felnőtt és Master Class Light-contact és Kick-light Magyar Bajnokság döntőjét, ami remek főpróbának számított, hiszen Szabolcs, Bence és Viktor junior korúak, és mivel kvalifikálták magukat az év közbeni viadalokon szerzett eredményeik alapján, így elindulhattak a versenyen.

A főpróba igen jól sikerült, Viktor arany-, Bence ezüst-, Szabolcs pedig bronzérmet szerzett a felnőtt magyar mezőnyben.

Az idéntől újdonság az Egyesület életében, hogy a lehető legjobb fizikai állapot elérése mellett a szellemi-lelki fejlődés is nagy hangsúlyt kapott a vb-t megelőző időszakban. A válogatott versenyzők mentális felkészítését Máté Krisztián vezette, aki szinte az első perctől az utolsóig segítette a munkájukat a felkészülés során.
Így mindenképpen bizakodva indulhatnak neki versenyzőink a világbajnokságnak, ha figyelembe vesszük, hogy egy hosszú, megerőltető és komplex felkészülésen vannak túl, illetve, hogy mind a négy fiatal rutinosnak mondható a nemzetközi porondon, sok-sok világbajnoki és Európa-bajnoki éremmel a hátuk mögött.

Vígváry Viktor jelenleg már 4 Európa-bajnoki címmel, illetve világbajnoki ezüst- és bronzéremmel büszkélkedhet, Baráth Albert Károly tavaly debütált a válogatottban, melyben mindjárt 2 Európa-bajnoki ezüsttel hálálta meg a belé feketetett bizalmat. Kajtár Bence világbajnoki bronzérmet tudhat a magáénak, Magyar Szabolcs pedig világbajnoki és Európa bajnoki bronzérem büszke tulajdonosa.

Remélhetőleg az olaszországi világbajnokság után arról számolhatunk be, hogy kiválóságainknak tovább sikerült növelnie ezt a már jelenleg is impozáns gyűjteményt!

Hajrá Magyarok! Hajrá Esztergom!

Kis Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT