Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2021. Augusztus 28. 17:09, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Négy újabb emeletes vonat áll forgalomba az elővárosi vonalakon

Négy újabb emeletes vonat áll forgalomba az elővárosi vonalakon

Hétfőn négy újabb KISS emeletes motorvonat áll forgalomba a legforgalmasabb váci és ceglédi elővárosi vasútvonalon, így már 14 emeletes szerelvény közlekedik majd ezeken - tájékoztatta a MÁV-Start szombaton az MTI-vel.

A 600 ülőhelyes motorvonatok közül hétfőtől a váci vonalon tízzel, a ceglédin pedig néggyel találkoznak majd az utasok - írták.

A váci vonalon ezek forgalomba állítása lehetővé teszi a szerelvényfordulók átalakítását, ezáltal hétvégente már csak KISS és FLIRT motorvonatok közlekednek majd.

Munkanapokon a szobi zónázó és a váci vonalon is csak emeletes motorvonatok lesznek forgalomban. Csúcsidőszakban és a gyorsított vonatok tekintetében még marad pár hagyományos, szolnoki csíkos ingaszerelvény is - ismertették.

A közlemény szerint a Balatonhoz ezen a hétvégén indulnak a nyári szezonban utoljára emeletes motorvonatok. A hétvégén közlekedő három KISS közvetlen kapcsolatot biztosított Szolnok és a Dunakanyar térségéből is a Balatonra. Szinte minden hétvégén folyamatos teltházzal közlekedtek ezek a szerelvények, eddig összesen 30 ezer utas váltott jegyet a járatokra. A tervek szerint ezeket a balatoni vonatokat a jövő nyáron újra elindítják.

Kitértek arra, hogy a jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, összesen 40 KISS motorvonat állhat forgalomba. Ezek elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd, de további közlekedési útvonalak tervezését is megkezdték.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 13:31, péntek | Belföld

Agrárminiszter: Már most látszanak a pozitív hatásai a kötelező bolti akcióknak

Bár csak rövid ideje van hatályban, hiszen június 1-jén vezették be, már most látszanak a nagyon pozitív eredményei a kötelező bolti akcióknak - mondta az agrárminiszter pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

2023. Június 09. 13:27, péntek | Belföld

Jó eséllyel nem jár vissza pénz a banktól, ha mi adjuk ki az adatainkat csalóknak

Bizonytalan a kártérítés lehetősége, ha az ügyfél pénze a saját jóváhagyása, gondatlansága miatt került csalókhoz egy átutalás során - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).