Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 08. 08:41, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Négyéves kislány kérlelte az ittas, agresszív apját, hogy ne verje az édesanyját

Négyéves kislány kérlelte az ittas, agresszív apját, hogy ne verje az édesanyját

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az esztergomi ügyészség azzal az agresszív, kötekedő apával szemben, aki gyermekei előtt szidta és verte az élettársát, a kislányt pedig trágár szavakkal illette.

A vádlott élettársi kapcsolatából 2013-ban és 2015-ben két kislány született, akiket közösen neveltek az élettársa előző házasságából származó, 2001-ben született gyermekével együtt. A család Esztergom-Kertvárosban lakott albérletben.

A férfi havi rendszerességgel fogyasztott alkoholt, amitől lerészegedett és agresszív, erőszakos, kötekedő magatartást tanúsított. A vádlott ennek során szidalmazta, trágár szavakkal illette az élettársát, amelynek sokszor tanúja volt az akkor 4 éves közös kislányuk. A gyermek többször rászólt az apjára, hogy ne igyon, és ne bántsa az édesanyját. A férfi a kislányt ittas állapotban trágár kifejezéssel illette, vele szemben elutasító magatartást tanúsított, a hozzábújó sértettnek azt mondta, hogy „tűnj el innen!” – részletezte közleményében az ügyészség.

A kislány az apjától hallott csúnya kifejezést átvette, és az édesanyjára alkalmazta, amikor mérges volt rá, továbbá agresszívvá vált, megütötte a kistestvérét.

Az apa 2017. december 21-én egész nap ivott, amiért az élettársa szemrehányást tett. A vádlott ezen feldühödött, kiabált, a ruhaszárítót széttörte, majd nem sokkal később elhagyta az otthonát. A férfi este hazament, ököllel ütötte az ablakot, és berúgta a bejárati ajtót, az élettársával veszekedett, akit a tarkóján megütött. A legnagyobb gyermek rendőröket hívott a helyszínre, ez vetett véget a vádlott agresszív magatartásának, amelynek tanúi voltak a gyerekek. Az anyának a bántalmazás során sérülése nem keletkezett.

A férfi a 4 éves kislánya vonatkozásában a szülői kötelezettségeit súlyos fokban megszegte, veszélyeztette a kislánya erkölcsi és érzelmi fejlődését.
Az ügyészség a férfit – a 4 éves kislánya sérelmére elkövetett cselekmények miatt – kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, melynek büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés. A vádlott büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.