Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 14. 09:42, hétfő | Helyi
Forrás: KEMRFK

Nehézkes a közlekedés Esztergomban, áll az M1-es autópálya

Nehézkes a közlekedés Esztergomban, áll az M1-es autópálya

Járhatatlan út nincs a megyében, de Esztergom és Dorog térségében, a 81-es számú főúton és az M1-es autópálya több szakaszán a hófúvás miatt nehézkesen lehet közlekedni, akad, ahol áll a forgalom.

Komárom-Esztergom megyében egyelőre megszűnt a havazás, az utakon 10, helyenként 20 centiméter a hó vastagsága. Viharos szél fúj, mely hófúvásokat, hótorlaszokat okoz. Az utak csúszósak, ezért a rendőrség kér mindenkit, aki teheti, hagyja a parkolóban az autóját és használja a tömegközlekedési eszközöket. Akinek muszáj autóba ülnie, az fokozott óvatossággal közlekedjen.

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalon a 35-ös kilométerszelvényben egy műszaki hibás kamion vesztegel a külső forgalmi sávban, így itt csak a belső forgalmi sáv járható. A Budapest felé vezető oldal 31-es kilométerszelvényében pedig leállt az autópálya forgalma.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható havazás, amelyet a nap folyamán dél felől a Nyugat-Dunántúl és az Északi-középhegység kivételével havas eső, majd eső vált fel, átmenetileg pedig ónos esőre is számítani kell. Ezzel együtt délutánra az ország középső és keleti részén a csapadék átmenetileg meg is szűnik. Élénk, helyenként viharos a keleti, délkeleti szél, mely nagymértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását és hófúvásokat okozhat. A hőmérséklet kora délután -1, 6, késő este -1, +3 fok között várható. Útnak indulás előtt készítsünk az autóba szükség esetére hólapátot, meleg takarót, forró teát.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közúti közlekedésben résztvevőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek. Tartsanak nagyobb követési távolságot, haladjanak lassabban, az útviszonyoknak megfelelően. A rendőrség felhívja továbbá a járművezetők és utasaik figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára.


Olvasóink információi szerint Esztergom útjain több helyen jelent komoly problémát a hó, amely a legnagyobb nehézséget ezúttal is a fürdőkanyartól a Sötét kapuig illetve a Bánomi áttörésen okozta az autósoknak, buszoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.