Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 23. 11:22, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Nem bírt leállni a kórházi tolvaj, lebukása után is lopni járt

Nem bírt leállni a kórházi tolvaj, lebukása után is lopni járt

Egymás után háromszor is pénztárcákat lopott egy esztergomi férfi a kórházból, aztán más célpontokat keresett magának.

Vállalta arcát és megszólalt a kórházi tolvaj a TV2-n – VIDEÓ

Kifosztás bűntette, lopás bűntette és három rendbeli lopás vétsége miatt indult ügyben tett az Esztergomi Járási Ügyészség indítványt az esztergomi tolvaj letartóztatására - közölte az ügyészség.

A férfi február 26-án 18 óra körül az esztergomi kórház belgyógyászati osztályának egyik szobájából eltulajdonította a sértett pénztárcáját, benne 30 ezer forint készpénzzel és a sértett nevére kiállított bankkártyával.

Az elkövető március elsején 20 óra és március 3. 10 óra között a kórház rehabilitációs osztályán tulajdonított el egy barna műbőr pénztárcát az abban lévő 2 ezer forinttal, valamint a sértett TAJ kártyájával és lakcímkártyájával.

A gyanúsított március 25-én 2 óra 45 perc körül a traumatológiai osztály egyik szobájában az ablak melletti ágyán fekvő, friss műtét után lábadozó, alvó, ezáltal védekezésre képtelen sértett ágya mellett elhelyezett táskából lopott irattartót, benne 9 ezer forinttal, vezetői engedéllyel, lakcímkártyával, személyi igazolvánnyal, és egyéb iratokkal.

A terhelt május 9-én 5 óra 50 perckor aztán egy esztergomi szakközépiskola portájáról eltulajdonította egy kézitáskát, benne mobiltelefonnal, egy férfi karórával, valamint a sértett pénztárcájával, amelyben 5 ezer forint, személyes iratok és bankkártya volt. Az elkövetési érték az alapos gyanú szerint az 50 ezer forintot meghaladja.

A gyanúsított május 15-én 20 óra 35 perc körül Esztergomban a Felső-kenderes dűlőben lévő egyik áruházból a ruházatába rejtve eltulajdonított 8 karórát 16 400 forint értékben.

Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított különös visszaesőként, a gyanúsítotti kihallgatását követően, már büntetőeljárás alatt állva követett el bűncselekményeket, továbbá fenn áll annak a veszélye, hogy a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján a gyanúsítottat ülésen május 23-án meghallgatta, annak alapján megállapította, hogy az indítvány megalapozott, és egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT