Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 06. 13:09, szerda | PR
Forrás: (x)

Nem érdemes megvárni, míg energetikai szakreferens jelzi a problémát (x)

Nem érdemes megvárni, míg energetikai szakreferens jelzi a problémát (x)

2016 vége óta nemcsak a nagyvállalatoknak szükséges energetikai szakreferens alkalmazása, de egy bizonyos fogyasztási szint felett a kis- és középvállalatoknak is.

Az energiapazarlás ugyanakkor sajnos vállalat mérettől független probléma.

Ha áram van, minden van (pazarlás is)

A kompakt fénycsövek jóval energiatakarékosabbak, mint a hagyományos izzók, mégis, még mindig jóval kevésbé elterjedt a használatuk, mint az kívánatos lenne. Az irodaépületekben sokszor még ennél is nagyobb probléma a folyosók, nem használt tárgyalók, vagy egyéb használaton kívüli helyiségek folyamatos megvilágítása, nem is beszélve a folyton égő neoncsövekről, amelyek még zajosak is lehetnek.

Mozgásérzékelős világítási rendszerekkel jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, melynek nem csak a költségvonzata üdvös, de használatuk környezettudatosabb is.Az energiapazarlás egyik biztos jele az is, hogy a nem használt printerek, fénymásolók, kávégépek, monitorok stand-by mode helyett a folyamatosan aktív használati módban várják a (sokszor a folyamatos készenlétet nem indokló módon jóval később érkező) következő felhasználójukat. Gondolkodjunk környezettudatosan, legyünk bátrak használni a készenléti üzemmódot készülékeken, és egy-egy bedugva felejtett mobiltöltő kihúzására is érdemes figyelmeztetni kollégáinkat.
A hatályos jogszabályok szerint ha egy cég átlagosan évi 400 000 kWh villamos energiát, 100 000 m3 földgázt vagy 3 400 GJ hőmennyiséget fogyaszt, kötelező az energetikai szakreferens alkalmazása cégmérettől függetlenül. Nem érdemes ugyanakkor megvárni, míg a szakreferens jelzi az energiafelhasználási problémát, mert egy világítási- vagy fűtésrendszeri modernizáció sok költséget takarít meg a cégnek, amellett, hogy sokkal környezettudatosabb működést tesz lehetővé.
Elérkezett a elektromos autó flotta ideje?

Mivel a vállalati energiafelhasználásba az üzemanyag-felhasználás is beleszámít, nagyon nem mindegy, milyen autókból áll a céges flotta. Az elektromos autók piacának robbanásszerű fejlődésével egyre közelebb kerülünk a kisebb CO2 kibocsátási céljainkhoz, és ezt is elősegítendő, most érdemes fontolóra venni az energetikai fejlesztések mellett azt is, hogy a meglévő benzines vagy dízel autó flottát elektromosra cseréljük. Ez ma már ugyanis egyáltalán nem tudományos-fantasztikus elképzelés, sokkal inkább egy környezettudatos vállalati döntés, amit érdemes és kifizetődő minél hamarabb meghozni

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.