Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 08. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem éri kár a végtörlesztőt

Nem éri kár a végtörlesztőt

Nem érheti kár a végtörlesztéssel élő ügyfeleket akkor sem, ha az Alkotmánybíróságon vagy Brüsszelben fennakad a kedvezményes visszafizetést lehetővé tevő törvény – írja a Magyar Nemzet.

A végtörlesztés lehetőségével élő adósokat nem fenyegeti az a veszély, hogy később vissza kell fizetniük a banknak a kedvezményes piaci árfolyamon számolt tartozás közötti különbözetet-állítják a lapnak nyilatkozó szakértők, akik szerint ez azért sem lehetséges, mert amennyiben az Alkotmánybíróság emelne kifogást a végtörlesztés ellen, minden bizonnyal nem visszamenőleges hatállyal tenné. Eközben hamarosan bővül a végtörlesztésre jogosultak köre: azok is élhetnek vele, akik devizában kapták meg a pénzt. Az adóhatóság ugyanakkor rászállhat a feketepénzből törlesztőkre.

Már most egyre több ügyfél panaszkodik a bankokra. Többek szerint nehezítik a végtörlesztést - hangzott el a Duna Híradóban. Például azzal, hogy sokszor nem veszik fel a telefont, vagy ha igen, akkor is csak felületes információt adnak. A napokban több internetes fórum is létrejött, ahol a devizahitelesek megoszthatják egymással problémáikat, a bankokkal szembeni rossz tapasztalataikat. Nagyon sokan arra panaszkodnak, hogy rendre elutasítják végtörlesztési igényüket. Mások azt mondják, hogy nem tudják svájci frank alapú hitelüket forint alapúra váltani.

Közben 24 óra alatt több mint 1,5 milliárd forint összegű hiteligényt regisztrált az október 6-án megalakult Hiteltársulás nevű civil kezdeményezés. A szerveződés célja a beszerzési társulásokhoz hasonlóan összegyűjteni a frank és devizahitelesek igényeit és kedvező feltételű hitelt szerezni a közösség tagjainak. A hiteltársulás ötletgazdája, Doubravszky György a Gazdasági Rádiónak azt mondta, bízik benne, hogy a civil kezdeményezés megmozgatja az egész társadalmat és olyan közösséget sikerül alkotni, amellyel már megéri tárgyalni a bankoknak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére