Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2017. Augusztus 05. 13:30, szombat | Belföld
Forrás: M1 Híradó, MTI

Nem érkezett Magyarországra a fertőzött tojásokból

Nem érkezett Magyarországra a fertőzött tojásokból

A jelenlegi információk alapján nem került Magyarországra a mérgező vegyszerrel kezelt tojásokból – közölte az M1 szombat reggeli Híradója.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elrendelte az országba érkező tojások kiemelt ellenőrzését, mindazonáltal azt javasolják, hogy inkább magyar tojást vásároljunk.

Az Aldi az MTI-t korábban arról tájékoztatta, hogy 124 magyarországi üzletében csak belföldi forrásból származó tojás kapható, ezért a németországi termékvisszahívás nem érinti az Aldi Magyarországot. A tojásbeszállítók nyilatkozata alapján egyikük sem használ olyan szereket, amelyek Fipronilt tartalmaznak – közölték.
Mint ismeretes, Hollandiában az elmúlt napokban több millió tojás kellett levenni a polcokról, mert három üzletláncban is találtak rovarirtószer-tartalmú anyaggal fertőtlenített tojásokat.

A hollandokat eltanácsolták a tojásfogyasztástól

A holland élelmiszerbiztonsági hivatal, az NVWA szerdán szólította fel az ország lakosságát arra, hogy a Fipronil mérgező rovarirtószer-szennyeződés gyanúja miatt átmenetileg tartózkodjanak a tojás fogyasztásától.

A szennyezés gyanújával 180 tojástermelő telepet zártak be, amelyek közül szerdáig 27 helyen szennyezett tojásokat is találtak. A holland telepek mellett németországi és belgiumi tojásüzemekben használták a valamilyen okból Fipronil rovarirtószerrel kevert Dega-16 fertőtlenítőszert. Az Aldi pénteken bejelentette, hogy kivonja a forgalomból az összes tojását Németországban és az üzletlánc már a hét eleje óta nem vesz tojást a bezárt holland telepekről.

Címkék: fertőzött, tojás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.