Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2014. Január 30. 07:52, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Nem fizető szállóvendég – elkapták a csalót

Nem fizető szállóvendég – elkapták a csalót

Tíz napot töltött egy esztergomi szállóban egy férfi, majd fizetés nélkül távozott. Mint kiderült, nem ez volt az első bűncselekmény, amit elkövetett a fiatal gyanúsított.

Csalás vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy győri férfi ellen, aki 10 napot töltött egy esztergomi szállóban 2013 nyarán, végül fizetés nélkül távozott. A 21 éves M. Péter interneten, álnéven jelentkezett be a panzióba, ahova a megadott napon meg is érkezett. A gyanúsított a szálló vezetőjének azt állította, hogy dolgozni jött a városba, valójában viszont azért ment Esztergomba, hogy közelebb legyen Táton élő barátnőjéhez. M. Péter 10 napot lakott a szállodában, majd 2013. augusztus 10-én fizetés nélkül hagyta el a hotelt, még a szoba kulcsát is magával vitte. Olyan gyorsan távozott, hogy még ruháit is a szobában hagyta, amelyekért később már nem mert visszamenni. A 21 éves férfit 2013. szeptember 27-én hallgatták ki gyanúsítottként az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozói. M. Péter bevallotta, nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, amit elkövetett. Elmondta, hogy meglopta barátnője édesanyját, mikor egyszer náluk volt látogatóban. Elvitte a sértett arany ékszereit, amiket később egy barátjának adott tovább korábbi tartozása fejében. A férfi ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség szerdán befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.