Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 14. 07:18, hétfő | Belföld
Forrás: HírTv

Nem kell nekik a munka

Nem kell nekik a munka

Több ezren utasították vissza a felkínált közmunkát Debrecenben. Sokan azért nem vállalják, mert feketén többet keresnek. A januártól érvényes szabályok szerint, aki visszautasítja a lehetőséget, az nem jogosult segélyre

A Hír TV által megkérdezett Varga Attila szakképzett szobafestő, évek óta munkanélküli. Közmunkásként napi 6 órában alkalmazzák Debrecenben, amivel bruttó 42 ezer forintot vihet haza. Elmondása szerint meg van elégedve a „nem nagy összeggel”, mert nincsen más munkalehetősége.

A városban az álláskeresők egyharmada fogadta el a felkínált közmunkát. Idén mintegy ötezer embert közvetített ki a munkaügyi központ, akik közül körülbelül 1800-an mentek el dolgozni.

A közmunkásokkal foglalkozó önkormányzati cég vezetője, Pethe Tamás azt mondja: változatos indokokkal utasítják el a felkínált közmunkát. Van, aki azért nem vállalja, mert akkor elveszítené a feketén keresett pénzét.

Kisváros, kis lehetőség

Hajdúhadházon jobb az arány: a településen idén 800 közmunkást alkalmaztak, mindössze heten utasították vissza a felajánlott lehetőséget. Csáfordi Dénes polgármester elmondása szerint, akik elutasították a lehetőséget, jobb ajánlatot kaptak.

A kisvárosban kevés a munkalehetőség, az emberek többsége ezért fogadja el a közmunkát, aki visszautasítja a lehetőséget, az a januártól érvényes szabályok szerint a következő hónaptól nem kap segélyt.

Címkék: debrecen, közmunka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során