Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 09. 20:23, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem kér Gémesi Gyurcsány ajánlásából

Nem kér Gémesi Gyurcsány ajánlásából

'Gyurcsány Ferenc kijelentésétől, mely szerint személyemet alkalmasnak találja miniszterelnök-jelöltnek, ezúton elhatárolódom és visszautasítom. A volt miniszterelnök ezen elképzeléséről soha nem egyeztetett velem, személyesen nem találkoztunk' - hangsúlyozza közleményében Gödöllő polgármestere. Úgy tudni, Gyurcsány hat közéleti szereplőt is alkalmasnak talál a feladatra.

Többször is hangot adtam annak, hogy jövőmet Gödöllőn képzelem el, abban a városban melynek 1990 óta polgármestere vagyok. Itt, a számomra béke szigetén szeretném folytatni munkámat, és az országos csatáktól távol kívánok maradni' -fogalmazott Gémesi György, Gyurcsány Ferenc azon felvetésére, hogy személye alkalmas lenne a kormányfői pozíció betöltésére.

Gyurcsány ugyanakkor nem csak Gödöllő polgármesterét látná szívesen a miniszterelnöki székben: a Magyar Hírlap értesülései alapján Király Júlia, Tétényi Éva, Felcsúti Péter, Antall Péter, és Róna Péter nevét is bedobná a köztudatba, mint Orbán lehetséges kihívóit, egy jelöltállítási vitával tematizálva a közbeszédet.

A Demokratikus Koalíció elnöke korábban InfoRádióban nyilatkozott arról, hogy megtalálta Orbán Viktor ideális kihívóját, aki - ha pártja mellett az MSZP és az Együtt-PM szövetség is felkéri - elvállalná a közös miniszterelnök-jelöltséget. Az illetőről hosszas faggatás után csak annyit árult el Gyurcsány Ferenc, hogy nem a DK tagja, és nem kötődik személyesen hozzá sem, az október 23-i rendezvényeken pedig nem szólalt fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: