Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2012. Március 03. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Létrejött megállapodás a korábbi kollektív szerződésnél jóval takarékosabb, ugyanakkor a BKV dolgozóinak alapvető bérjellegű juttatásait biztosítja.

A béren kívüli juttatások azonban csökkennek, ami mintegy évi 5 milliárd forint megtakarítást eredményez a BKV gazdálkodásában, melyet más intézkedésekkel tovább növelnek.

A Fővárosi Önkormányzat a mai megállapodással minden, a kormány felé tett vállalását teljesítette, hiszen a Közgyűlés a költségvetés elfogadásával szerdán az 1+1 forint elve alapján folytatott tárgyaláson megígért támogatásokról döntött, a vállalt megtakarításokat pedig máris teljesítették. A döntések és a megállapodás nyomán mára minden olyan körülmény elhárult, mely eddig akadályát jelenthette a 32 milliárd forint normatív költségvetési támogatás folyósításának, a zárolás feloldásának.

A BKV fizetésképtelenségének elkerüléséhez a legfontosabb feladat a 2003 és 2009 között az elődök által felvett 78 milliárd forint adósság áprilisig esedékes 40 milliárd forintos részének törlesztése. Ennek érdekében ma és hétfőn a BKV-t finanszírozó összes bank vezetőivel tárgyalást folytattak, melynek célja a hitelek átütemezése. Ehhez azonban állami garanciavállalás szükséges.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 18:08, csütörtök | Belföld

Többségében oltatlan, idős emberek kerülnek kórházba

Több százezer oltatlan, idős ember van Magyarországon, többségében ők kerülnek korházba a negyedik hullámban - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa csütörtökön az M1 csatornán.

2021. Szeptember 23. 13:59, csütörtök | Belföld

Magyarország önellátó lehet tojásból

Az agrárfejlesztési támogatásoknak köszönhetően Magyarország önellátóvá válhat tojásból

2021. Szeptember 23. 10:06, csütörtök | Belföld

Tolatás közben sodorta el az idős asszonyt

Súlyosan megsérült az asszony, akit egy kisteherkocsi ütött el Győr belvárosában.

2021. Szeptember 23. 09:49, csütörtök | Belföld

Szalagkorlátnak préselte a kamion a vétlen autóst

A balesetben a kocsi vezetője és utasa is megsérült.