Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Február 03. 07:58, hétfő | Helyi

Nem mindennapi: rablóból sértett, sértettből önbíráskodó

Nem mindennapi: rablóból sértett, sértettből önbíráskodó

Egy férfi kirabolt egy másikat Esztergomban még tavasszal, a sértett azonban két társával felkutatta és vissza akarta szerezni tőle a zsákmányt. Mindannyiuk ellen vádemelési javaslattal zárult az eljárás.

Nem mindennapi esemény játszódott le tavaly május 12-én reggel Esztergomban. Három férfiról számoltak be a bejelentők, akik bántalmaztak egy negyediket, majd betuszkolták autójukba és elhajtottak vele. Az esztergomi rendőrök a bejelentést követően gyorsan a helyszínre érkeztek, majd a jármű felkutatására indultak. Pár utcával arrébb megtalálták a keresett autót, és igazoltatták a benne ülőket. Egyikük az egyenruhások segítségét kérte. Elmondta, hogy a három férfi rátámadt, bántalmazta és elrabolta. Azt már a három férfi egyike mesélte el a rendőröknek, hogy a 31 éves O. Norbert aznap reggel egy esztergomi söröző előtt hátulról lerúgta és ütlegelte őt, majd elvette tőle a pénzét. A sértett fiával és annak barátjával a rabló felkutatásába kezdett, akit nem messze meg is találtak. Beültették a járműbe és elhajtottak vele. Elmondásuk szerint a pénzt akarták visszaszerezni tőle.

S. Pál és fia, valamint B. János ellen – szabadlábon hagyása mellett – önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, O. Norbertet viszont rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Az önbíráskodók ellen az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást múlt csütörtökön vádemelési javaslattal lezárta és továbbította az Esztergomi Járási Ügyészség felé.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.