Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Február 03. 07:58, hétfő | Helyi

Nem mindennapi: rablóból sértett, sértettből önbíráskodó

Nem mindennapi: rablóból sértett, sértettből önbíráskodó

Egy férfi kirabolt egy másikat Esztergomban még tavasszal, a sértett azonban két társával felkutatta és vissza akarta szerezni tőle a zsákmányt. Mindannyiuk ellen vádemelési javaslattal zárult az eljárás.

Nem mindennapi esemény játszódott le tavaly május 12-én reggel Esztergomban. Három férfiról számoltak be a bejelentők, akik bántalmaztak egy negyediket, majd betuszkolták autójukba és elhajtottak vele. Az esztergomi rendőrök a bejelentést követően gyorsan a helyszínre érkeztek, majd a jármű felkutatására indultak. Pár utcával arrébb megtalálták a keresett autót, és igazoltatták a benne ülőket. Egyikük az egyenruhások segítségét kérte. Elmondta, hogy a három férfi rátámadt, bántalmazta és elrabolta. Azt már a három férfi egyike mesélte el a rendőröknek, hogy a 31 éves O. Norbert aznap reggel egy esztergomi söröző előtt hátulról lerúgta és ütlegelte őt, majd elvette tőle a pénzét. A sértett fiával és annak barátjával a rabló felkutatásába kezdett, akit nem messze meg is találtak. Beültették a járműbe és elhajtottak vele. Elmondásuk szerint a pénzt akarták visszaszerezni tőle.

S. Pál és fia, valamint B. János ellen – szabadlábon hagyása mellett – önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, O. Norbertet viszont rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Az önbíráskodók ellen az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást múlt csütörtökön vádemelési javaslattal lezárta és továbbította az Esztergomi Járási Ügyészség felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.