Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 12. 08:11, péntek | Helyi
Forrás: lvp/MTI/MTI Fotó: Földi Imre

Nem zárnak be a magyar Praktiker áruházak, így az esztergomi sem

Nem zárnak be a magyar Praktiker áruházak, így az esztergomi sem

Kezdeményezte a felszámolási kérelem megindítását a németországi Praktiker AG, ez azonban nem érinti a barkácsáruházlánc magyarországi érdekeltségét, a Praktiker továbbra is működteti áruházait Magyarországon.

A Praktiker továbbra is működteti áruházait Magyarországon, a németországi felszámolási kérelem ugyanis nem érinti a barkácsáruházlánc magyarországi érdekeltségét, közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a Baumarkt Max Bahr GmbH & Co. KG, a Baumarkt Max Bahr Warenhandels GmbH és a Max Bahr értékesítési láncolathoz tartozó áruházak, valamint a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartozó külföldi üzletág nem érintett az ügyben. Utóbbi cég 100 százalékban tulajdonosa a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.-nek, amelyet így nem érint a felszámolás.

A Praktiker Magyarország Kft. „abban a helyzetben van, hogy a magyarországi vállalat működését biztosítsa, a munkahelyeket megőrizze és a szerződéses kötelezettségeinek eleget tegyen” - olvasható a társaság közleményében.

A német barkácsáruházlánc szerda este Hamburgban közölte, hogy eladósodott és fizetésképtelenné vált. Korábban szó volt arról, hogy az áruházlánc a hitelezőkkel folytatott tárgyalások eredményeként egy maximum 35 millió eurós pénzügyi injekcióhoz juthat, a tárgyalások azonban eredménytelenül végződtek. Az elnökség most azt vizsgálja, hogy miként indítsa el a csődeljárást. A Praktiker AG hosszú idő óta pénzügyi nehézségekkel küszködött. Több német újság azonban internetes kiadásában csak szerdán számolt be arról, hogy a vállalat pénzügyi helyzete drámaivá vált.

Még tegnap nyilatkozott az ügyben a Praktiker magyar leányvállalatának ügyvezetője is. „Miután csütörtökön valaki milliós tételben vásárolta a holding részvényeit - amelyek nagyot estek a frankfurti tőzsdén - elképzelhető az is, hogy valaki a teljes holding felvásárlására törekszik, de ez csak spekuláció" – fejtette ki Karl-Heinz Keth.

A Praktiker AG tavalyi mérlege 3 milliárd euró nettó árbevétel mellett 190 millió euró veszteséget mutatott. A magyar cég 27,7 milliárd forint árbevétel mellett 2,5 milliárd forint veszteséget produkált, de ez már 600 millió forinttal kevesebb a 2011. évinél. Az alkalmazottak száma 1200. A magyar cég a gazdasági válság miatt, 2008 után fordult veszteségbe, de folyamatosan lábal ki abból. A jelenlegi veszteséget képes kezelni - hangsúlyozta Karl-Heinz Keth.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT