Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 03. 11:07, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Német fejvadászok fogtak el egy fegyházra ítélt magyar embercsempészt

Német fejvadászok fogtak el egy fegyházra ítélt magyar embercsempészt

Német fejvadászok fogtak el egy januárban fegyházra ítélt magyar embercsempészt október 29-én a baden-württembergi Waldbroonban - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu-n.

Az átadási eljárása megkezdődött, a férfi heteken belül megkezdheti büntetése letöltését Magyarországon - írták.

A közlemény szerint a Németországban elfogott H. Jánost minősített embercsempészés miatt négy év fegyházra ítélte a Szegedi Városi Bíróság. A férfi ismeretlen helyre távozott, és mivel feltételezhető volt, hogy az országot is elhagyta, a magyar hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A magyar nyomozóknak a német társhatósággal közösen sikerült megállapítaniuk, hogy a körözött férfi Baden-Württemberg tartományban, Karlsruhe környékén tartózkodhat. A német fejvadászok a speciális bevetési egységgel együttműködve fogták el H. Jánost - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.