Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 07. 12:46, péntek | Helyi
Forrás: LVP/MTI

Németországban már levonult az ár

Németországban már levonult az ár

Nálunk még két és fél ezren dolgoznak megfeszítve a gátakon, a németek viszont már fellélegezhetnek, míg Ausztriában most tetőzik a Duna.

Két és fél ezren vesznek részt az árvízi védekezésben az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén; közülük 292-en a társaság dolgozói, 857 szakembert pedig más vízügyi igazgatóságoktól vezényeltek át.

A védekezés kezdete óta két és fél millió homokzsákot és mintegy tízezer köbméter homokot használtak fel - írták az MTI-hez péntek délelőtt eljuttatott közleményben. Az almásfüzítői vörösiszap-tározó az árvíz idején is folyamatos ellenőrzés alatt áll. Eddig semmilyen rendellenes eseményt nem tapasztaltak.

A közlés szerint a Duna németországi szakaszán az Inn Passau felett leapadt, Schärdingnél már az árhullámot megelőző vízszinteket mérnek. Az alsó-ausztriai szakaszon Kienstocknál a folyó tetőzött, az osztrák adatok szerint már több mint két méter az apadás. Dévénynél a csütörtöki tetőzés óta 21 centit apadt a folyó; a szintje reggel hat órakor 952 centiméteren állt.

A Duna visszaduzzasztó hatása miatt a Marcal és a Mosoni-Duna szintje tovább emelkedik a nap folyamán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.