Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 19. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nemzetközi fotópályázat

Nemzetközi fotópályázat

Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta.

A korábban évente megrendezésre kerülő és most megújított verseny lehetőséget kínál arra, hogy hatásos képekkel világítsunk rá az aktuális globális kihívásokra. A versenyre profi és amatőr fotósok jelentkezését egyaránt várják világszerte. A pályázat győztesei összesen 65 ezer dollár értékben részesülnek díjazásban. A fotópályázatra 2012. szeptember 6. és 2013. január 15. között lehet jelentkezni.

A Syngenta Fotópályázat egy új nemzetközi verseny, amelynek célja, hogy ösztönözze a kulcsfontosságú globális kihívásokhoz kapcsolódó párbeszédet. A mind profi mind amatőr pályázók előtt nyitva álló verseny ezek közül a témák közül fog feldolgozni egyet miden évben. Az első év témája a „vidék és város”, amelynek keretében a vidéki és a városi környezet közötti kapcsolatok illetve feszültségek kerülnek vizsgálatra.

„A történelem folyamán először, a világ lakosságának fele városi környezetben él, ezáltal megnövelve a versenyt a természeti erőforrásokért illetve munkaerőért” – mondta el Mike Mack a Syngenta vezérigazgatója. „Megtalálni az egyensúlyt ezek között a vidéki és városi feszültségek között kritikus. Az új fotópályázatunk egy olyan meghatározó fórumot szeretne létrehozni, amely a fényképészet eszközeivel vizsgálja a globális jelentőségű kérdéseket.”

A benyújtott pályázatokat egy elismert nemzetközi bíráló bizottság fogja elbírálni, amelynek az elnöke a díjnyertes dél-afrikai fotóriporter, Jodi Bieber lesz. A zsűri többi tagja: Irina Chmyreva (Oroszország) kurátor és fényképészetkutató; Stephen Dunbar-Johnson (Egyesült Királyság) az International Herald Tribune kiadója; Milton Guran (Brazília) kurátor és fotós; Malu Halasa (Libanon) író és szerkesztő; Marcus Lyon (Egyesült Királyság) fotós; Mike Mack (Egyesült Államok) a Syngenta vezérigazgatója; és Liu Heung Shing (Kína) fotós és képszerkesztő.

A Syngenta Fotópályázatnak két kategóriája van. A nyílt versenyben részt vehet bárki, amatőr és profi fotósok egyaránt. Emellett a profi fotósok egy szakmai megbízást is nyerhetnek a „vidék és város” témában benyújtott eredeti pályamunkájukkal.

A Syngenta fotópályázat nyerteseit 2013 májusában jelentik be Londonban egy kiállítás keretében.

A fotópályázatra 2012. szeptember 6. és 2013. január 15. között lehet jelentkezni.

Jelentkezési díj nincsen.

Csak olyan képekkel lehet pályázni, amelyek az elmúlt 10 évben készültek
A versenyen részt vehetnek mind amatőr, mind profi fotósok. A zsűri az első, második, és harmadik helyezettet díjazza, akik 5000, 3000, és 2000 dollár jutalmazásban részesülnek.

A szakmai megbízásra profi fotósok pályázhatnak, akiknek a fő bevételi forrásukat a fotózás jelenti. A pályamunkák elbírálása folyamán a bizottság az alábbiakra fogja a hangsúlyt fektetni:
képesség arra, hogy a pályázó megtervezzen és kivitelezzen egy megbízást
tehetség, hogy képek segítségével meggyőzően adjon át egy üzenetet, jelenítsen meg egy történetet.

A győztes 15.000 dollár jutalmazásban részesül, amely mellé egy megbízást is kap mintegy 25.000 dollár értékben. A második és a harmadik helyezett 10.000 illetve 5.000 dollár jutalmazásban részesül.
A Syngenta Fotópályázat további részletei megtalálhatóak a www.syngentaphoto.com weboldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése