Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 19. 08:43, kedd | Helyi
Forrás: lvp/Koller József

Nemzetközi rögbi: szerbeket vert a Vitéz-sereg

Nemzetközi rögbi: szerbeket vert a Vitéz-sereg

Nemzetközi mérkőzést játszottak az Esztergomi Vitézek rögbisei múlt hétvégén. A fiúk a Regionális Kupában Belgrád csapatát győzték le. Most hétvégén horvát ellenfél vár a játékosokra ugyancsak az RRC Kupában.

Szombaton az Esztergomi Vitézek az RRC Kupában fogadták a K.Beograd Royál Klub játékosait. A vendégcsapat késve érkezése miatt a mérkőzés is kicsit később kezdődött a kiíráshoz képest. Ez azonban nem zavarta a játékosokat, akik az első tíz percben inkább tapogatódzó játékkal próbálkoztak. Az esztergomiak hamarabb ébredtek, egy harminc méteres büntetőrúgást Collet révén a 12. percben előnyre váltottak a hazaiak. A 30. percben Nagy Roland a kaputól 25 méterre kiállítást érően szabálytalankodott és a jogos büntetőt a vendégek is értékesítették, kiegyenlítve a mérkőzés állását. A hazai kiállítást átvészelték a Vitézek, sőt a 38. percben újabb Collet büntetővel vezetést szerezve vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő 2. percében a középvonalnál a hazai csapat rossz bedobását a vendégek elcsípték és egy gyors elfutás után célt tudtak vinni. (6-10) Ezt követően viszont átvette az irányítást a hazai alakulat, amely a 11. percben újabb Collet büntetővel szorosabbá tette az eredményt (9-10). Erre a vendégek is rúghattak egy büntetőt a 14. percben, így továbbnőtt a szerbek előnye (9-13). Aztán végül beindult a hazai henger és a szerbek beszorultak. Előbb Köbl vitt célt (16-13), majd a 36. percben újabb eredményes Collet büntető következett (19-13) és végül a 38. percben Heckel szép erőszakos célja állította be a végeredményt (26-13).

A Vitézek megérdemelten nyertek a fiatal gyors erőkből álló szerb csapat ellen. Az esztergomiak legközelebb szombaton szintén az RRC kupában szerepelnek a horvát Mladost Zágreb otthonában.


Esztergomi Vitézek RAFC-K.Beograd Royál Klub 26-13(6-3)

Esztergom 300 néző Vezette: Mario Dragicevis (horvát)

Vitézek: Heckel, Kovács, Nagy, Madarász, Jámbor, Berbesi, Borzas, Koller(C), Czakó, Iván, Soós, Simon, Zaiba, Stamatin, Collet. Csere: Varga, Siroki, Csákvári, Szatmári, Köbl, Volentér, Haspel.
Célok: Collet 16, Köbl 5, Heckel 5. Edző: Sölösi László

Kapcsolódó cikk:

Franciaországban vitézkednek az esztergomi fiatal rögbisek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.