Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 03. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp / fotó: illusztráció

Népművészeti Ki-Mit-Tud megyénkben

Népművészeti Ki-Mit-Tud megyénkben

Gyermek és ifjúsági Ki-Mi-Tud-on mérkőzhetnek meg megyénk fiatalja márciusban. A megmérettetésen a különböző népművészeti ágakban mutathatják meg akár településük hagyományait a résztvevők.

Komárom-Esztergom Megyei gyermek- és ifjúsági Népművészeti Ki-Mit-Tud-ot rendez a tatabányai Forgórózsa Népművészeti Központ márciusban. A megmérettetésre, melyre az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókör hívta fel figyelmünket, több kategóriában – néptánc, népzene, népdal, népmese, népi játék, népszokás – is lehet jelentkezni március másodikáig. A nemzetiségi résztvevők külön kategóriában indulnak. A versenyzők emellett korcsoportokként küzdhetnek meg egymással, így 6-10 évesek, 11-14 és 15-22 korosztályokban. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a betöltött kor a verseny napjáig számít, valamint a csoportoknál a korosztályi átlépés nem haladhatja meg a 10 százalékot. A Ki-Mit-Tud március 9-én zajlik majd le az Edutus Főiskolán Tatabányán.

A zsűri arany, ezüst, bronz oklevéllel jutalmazza az indulókat, illetve értékes tárgyjutalmakat, különdíjakat is kiosztanak.

A Ki-Mit Tud célja, hogy fellendítse az érdeklődést a magyar és nemzetiségi népi kultúra iránt, sok gyermeket és fiatalt bevonva a hagyományok ápolásába. A szervezők külön jutalmazzák azokat a gyermekeket, fiatalokat, akik szűkebb közösségük, falujuk hagyományait ismertetik meg a közönséggel, mint saját viselet, dal, tánc, szokás, mese. Emellett szeretnék, ha a résztvevők egymás produkcióját is megnéznék, ezért a versenyprogramokat is így alakítják ki.

A rendezvény fővédnöke Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke és dr. Bartók István, a tatabányai Edutus Főiskola rektora.

Nevezési díj:
Egyéni és páros indulóknál (duett): 500 Ft/fő
Csoportban: 300 Ft/fő

Jelentkezés:
2013. március 2-ig e-mailben a forgorozsakozpont@gmail.com címen.

Műfajonkénti részletes kiírás és jelentkezési lap letölthető: www.csutri.hu
Információ: 30/619-2644

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.