Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2020. Május 26. 06:10, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Nevelt fiát és lányait is szexuálisan zaklatta, letartóztatásban marad

Nevelt fiát és lányait is szexuálisan zaklatta, letartóztatásban marad

Meghosszabbította a héten a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint több éven át rendszeresen kényszerítette a nevelt fiát, valamint két lányát szexuális cselekményre.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében kifejtette, hogy az elkövetéskor a fiú már betöltötte a 12. életévét, de még nem volt 18. éves. A gyanúsított 2010. és 2015. között, hetente több alkalommal, szóbeli fenyegetés, illetve erőszak alkalmazásával kényszerítette arra, hogy tűrje el, hogy a gyanúsított szexuális cselekményeket végezzen vele – közölte közleményében az ügyészség.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a férfi 2014-ben. és 2015-ben nevelt fián kívül, két lányát is zaklatta szexuálisan, akik akkor még nem töltötték be 12. életévüket.

A főügyészség nem közölte pontosan, hogy mindez hol történt, annyit árult el, hogy megyénk egyik településén.

A nyomozó hatóság ezen túlmenően a férfitől engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket foglalt le, emiatt vele szemben lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt is folyik a büntetőeljárás – tette hozzá a vádhatóság.

Letartóztatását az ügyészség indítványára a járásbíróság nyomozási bírája 2019. március 26-án rendelte el.

A vádhatóság a közelmúltban indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását, mert vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy a bizonyítás meghiúsítása érdekében a sértetteket megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná.

A járásbíróság nyomozási bírája a minap a gyanúsítottat telekommunikációs eszköz útján, ülésen kihallgatta, majd az ügyészi indítványnak helyt adva a férfi letartóztatását 2020. július 26-ig meghosszabbította.

Korábbi cikkek:

Késelés történt Pilismaróton

Börtönre ítélhetik a notórius esztergomi ittas vezetőt

Csalót fogtak az esztergomi rendőrökEzek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 10:18, péntek | Helyi

Körözött zaklatót fogtak el Esztergomban

Igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparancs van kiadva ellene.

2020. Július 10. 09:32, péntek | Helyi

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a helyszínen, mert mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.

2020. Július 10. 05:00, péntek | Helyi

Idősbarát Önkormányzat Díjat alapított a megyei Idősügyi Tanács

Az idős lakosságot aktívan segítő, jó gyakorlatokkal példát mutató kis- és középtelepülések önkormányzatait kívánja elismerni, díjjal jutalmazni a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács,

2020. Július 09. 14:02, csütörtök | Helyi

Tóth Vera Együtt mEgyünk - Kiskoncert és nagy borélmény Esztergomban

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkóstolóval vagy egy ötfogásos borvacsorával, melyet PalKonyha, Panzió, Speizzel álmodott meg az esztergomi Rózsakert Étterem.