Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2020. Január 10. 07:51, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Neves segítő alapítvány vezetésével bízták meg a csolnoki fiatal példaképet

Neves segítő alapítvány vezetésével bízták meg a csolnoki fiatal példaképet

Új ügyvezetőt nevezett ki a Bliss Alapítvány Kuratóriuma a szervezet élére. Az alapítvány ügyvezetését a csolnoki Trexler Erik veszi át. A pozíciót 2019. december 15-től tölti be.

Trexler Erik, igen fiatalon kezdte pályáját, még ugyanis csak 17 éves volt, mikor érintettként, az elfogadás jegyében szemléletformáló előadásokat kezdett tartani konferenciákon, iskolákban a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők világáról országszerte.

Fiatal kora ellenére, számos elismerést tudhat maga mögött.

- 2015-ben a TV2 Csoport társadalmi felelősségvállalás programjának különdíját nyerte el a fogyatékkal élőkért végzett tevékenységéért.
- 2016-ban Méltán Híres példaképnek jelölték, ahol egészen a döntőig jutott.
- 2019-től kezdődően pedig Vodafone Főállású Angyalként tevékenykedett a fogyatékkal élő társaiért a Bliss Alapítványnál.

„Megtiszteltetés, hogy munkámat a Bliss Alapítványnál ügyvezetőként folytathatom tovább. Az alapítvány Vodafone Főállású Angyalaként az elmúlt egy évben volt szerencsém bele látni a szervezet tevékenységébe, működésébe. Célom, hogy az elmúlt 32 év munkájának eredményeire építve, a jövőben még többet tegyek a súlyosan, halmozottan fogyatékos személyekért” – nyilatkozta Trexler Erik

A Bliss Alapítvány 1987-ben kezdte meg működését Kálmán Zsófia gyermekorvos kezdeményezésére. Az alapítvány célja, hogy a hozzájuk forduló családok és nem beszélő hozzátartozóik megfelelő támogatást és ellátást kapjanak, hiszen a kommunikációhoz mindenkinek joga van és a beszélni nem tudó személyek társadalmi elfogadottsága is csak akkor növelhető, ha kapcsolatot tudnak teremteni a külvilággal.

Korábbi cikke:

Főállású Angyal lett az ifjú csolnoki példakép

Országos hírnévre tett szert Trexler Erik

A Világ Más Szemmel – Esélyegyenlőségről az ifjú csolnoki példakép

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.