Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 10. 07:51, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Neves segítő alapítvány vezetésével bízták meg a csolnoki fiatal példaképet

Neves segítő alapítvány vezetésével bízták meg a csolnoki fiatal példaképet

Új ügyvezetőt nevezett ki a Bliss Alapítvány Kuratóriuma a szervezet élére. Az alapítvány ügyvezetését a csolnoki Trexler Erik veszi át. A pozíciót 2019. december 15-től tölti be.

Trexler Erik, igen fiatalon kezdte pályáját, még ugyanis csak 17 éves volt, mikor érintettként, az elfogadás jegyében szemléletformáló előadásokat kezdett tartani konferenciákon, iskolákban a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők világáról országszerte.

Fiatal kora ellenére, számos elismerést tudhat maga mögött.

- 2015-ben a TV2 Csoport társadalmi felelősségvállalás programjának különdíját nyerte el a fogyatékkal élőkért végzett tevékenységéért.
- 2016-ban Méltán Híres példaképnek jelölték, ahol egészen a döntőig jutott.
- 2019-től kezdődően pedig Vodafone Főállású Angyalként tevékenykedett a fogyatékkal élő társaiért a Bliss Alapítványnál.

„Megtiszteltetés, hogy munkámat a Bliss Alapítványnál ügyvezetőként folytathatom tovább. Az alapítvány Vodafone Főállású Angyalaként az elmúlt egy évben volt szerencsém bele látni a szervezet tevékenységébe, működésébe. Célom, hogy az elmúlt 32 év munkájának eredményeire építve, a jövőben még többet tegyek a súlyosan, halmozottan fogyatékos személyekért” – nyilatkozta Trexler Erik

A Bliss Alapítvány 1987-ben kezdte meg működését Kálmán Zsófia gyermekorvos kezdeményezésére. Az alapítvány célja, hogy a hozzájuk forduló családok és nem beszélő hozzátartozóik megfelelő támogatást és ellátást kapjanak, hiszen a kommunikációhoz mindenkinek joga van és a beszélni nem tudó személyek társadalmi elfogadottsága is csak akkor növelhető, ha kapcsolatot tudnak teremteni a külvilággal.

Korábbi cikke:

Főállású Angyal lett az ifjú csolnoki példakép

Országos hírnévre tett szert Trexler Erik

A Világ Más Szemmel – Esélyegyenlőségről az ifjú csolnoki példakép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.