Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 18. 10:24, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Női kézilabda BL - Döntetlennel zárta a csoportkört a Győr

Női kézilabda BL - Döntetlennel zárta a csoportkört a Győr

Döntetlennel zárta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét az elmúlt kiírásban bronzérmes Győri Audi ETO, amely szombaton 32-32-t játszott otthon a francia Brest Bretagne együttesével.

Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:

Győri Audi ETO KC-Brest Bretagne (francia) 32-32 (18-18)
-------------------------------------------------------
lövések/gólok: 53/32, illetve 51/32
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/2
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Szeptemberben 24-23-ra nyert idegenben Ulrik Kirkely vezetőedző együttese, amely biztos csoportelsősége tudatában a sorozatban megnyert 11 meccs után az elmúlt két találkozóján kikapott, a célja így az volt, hogy ne három vereséggel zárja a csoportkört. A találkozó előtt a klub vezetősége és a szurkolók koszorúzással emlékeztek meg a 2014. február 2-án elhunyt egykori norvég vezetőedző, a magyar női válogatottat első külföldiként irányító Karl Erik Böhn domborműve előtt.

A mérkőzést balkezes jobbátlövő nélkül játszotta le az ETO, a csapatok nagyobb hangsúlyt helyeztek a befejezésekre, mint a védekezésre, elvétve akadt csak gól nélkül zárult támadás, 15 perc után 12-12 állt az eredményjelzőn. A győriek sokat és eredményesen játszották meg a szélsőket, különösen Győri-Lukács Viktória villogott, miközben a félidő második felére a hazai védekezés is javult. A kiegyenlített játékrész döntetlennel zárult.

A szünet után tovább javult a Győr - különösen védekezésben volt látványos az előrelépés -, a 37. percben először volt három találat a különbség (23-20). A Brestnek sokáig csak arra futotta erejéből, hogy - a nyártól már a Ferencvárost erősítő - Valerija Maszlova vezetésével tartsa a három-négygólos lemaradását, hat perccel a dudaszó előtt azonban egy hazai megtorpanást kihasználva egy találatra közelített (28-27), sőt három perccel a vége előtt egyenlített is a francia alakulat (30-30). Az utolsó percekben aztán emberhátrányban is jól koncentrált a Győr, egygólos előnynél időkérés után azonban támadásban labdát veszített, a Brest pedig döntetlenre mentette a találkozót, amelyet a helyszínen tekintett meg Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány is.

A találkozó legeredményesebbjeként Maszlova nyolcszor volt eredményes, Győri-Lukács és a győri mezben 800. gólját szerző Estelle Nze Minko hatszor-hatszor, Veronica Kristiansen ötször talált be a hazaiaknál. Sandra Toft 12, a Brest kapujában Katharina Filter 11 védést mutatott be.

"Nagy iramú mérkőzés volt, különösen az első játékrészben, amikor két olyan csapat lépett pályára, amely a rohanásban kevesebb energiát fordított a védekezésre" - értékelt Kirkely a sajtótájékoztatón. - "A második félidőben jobban működött a védekezés, tudtuk kontrollálni a kiváló erőkből álló Brest támadójátékát, noha voltak nehéz periódusaink. A hajrában nem sikerült az előnyt megtartani, csak döntetlen lett, így van bennünk csalódottság."

Nze Minko kiemelte: nagyon szerettek volna nyerni, csalódott, hogy ez nem sikerült, kissé vereségként éli meg az eredményt. Meglátása szerint csapatként nagyot harcoltak, a találkozóból pedig tanulniuk kell, tudnak építkezni és előrelépni belőle a folytatásra.

korábban, B csoport:
Metz HB (francia) - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-24 (14-9)

Címkék: győr, kézilabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.